Sordo by chtěl víc soutěží, natestováno bude mít podobně jako u Mini

iM2 / Joel Martin, 22. prosince 2013, 00:19 Google+

Dani Sordo už je napjatý na svoje nové úkoly u nováčka ve WRC, týmu Hyundai Motorsport. A jaký bude jeho letošní hlavní úkol? Překvapit na asfaltech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: © BMW AG

Sdílejte článek

Dani Sordo bude moci i v nové sezoně ukázat svoje umění na asfaltu. O druhý kokpit tovární i20 WRC se v roce 2014 bude dělit s Juhem Hänninenem a Chrisem Atkinsonem. "Momentálně nemám naplánovaných hodně rally. Potvrzené soutěže se mi ale hodně líbí. Jsem si jistý, že s tímto autem můžeme získat dobré výsledky," říká Dani Sordo pro wrc.com. Španěl všeobecně platí za asfaltového specialistu, a tak se na něj v nové sezoně můžeme těšit v Monte Carlu, Německu, Francii a Španělsku. 

Tento týden se Španěl s novým speciálem poprvé svezl, v plánu byl třídenní test. "Není to špatné. Ještě budu testovat jeden den před soutěží. Celkem tak budu mít čtyři testovací dny. To je docela dobré. Je to samozřejmě nové auto, ale u Mini byla tehdy situace podobná. S Mini jsme odjeli dobré soutěže, takže doufám, že to tak teď bude také."


Dani letos za volantem Citroënu DS3 WRC dokázal vyhrát v Německu

Na asfaltech dokázal Dani s Mini bojovat v letech 2011 a 2012 o podia. V Monte Carlu roku 2012 byl senzačně druhý. Dokáže v lednu 2014 za volantem Hyundaie překvapit podobně? "To nevím. Cílem týmu jednoduše je, jezdit. Když už člověk samozřejmě stojí na startovní čáře, tak chce vždy více. Pokud bude Rally Monte Carlo díky sněhu a ledu podobně těžká jako v předchozím roce, tak můžete být první nebo úplně venku. Je to těžká rally. Cílem je jet s autem a dojet do cíle.

Dani Sordo ze současných speciálů WRC nepilotoval pouze VW Polo R WRC, zde s Fiestou RS WRC po zranění Latvaly v Argentině 2012

Podepsal jsem pro čtyři asfaltové rally. Není to hodně, ale jsem plný naděje, že to dobře proběhne," říká Sordo, který letos získal svoje první vítězství ve WRC - v Německé rally. "Rád bych také odjel Portugalsko, protože se mi ta rally hodně líbí a koná se blízko Španělska. Pak bych také rád jel v Argentině." Zakončil povídání Sordo, kterého bude příští rok navigovat opět Marc Martí, se kterým spolupracoval již mezi lety 2005 a 2010.

Vytisknout

Diskuze: Sordo by chtěl víc soutěží, natestováno bude mít podobně jako u Mini

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert - Baran, Maciej

Proč se Kubica rozešel po úspěšné sezoně s Citroënem?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud