Ředitel Toyoty, Toyoda, promluvil v TV. Testovacím jezdcem bude Sarrazin

iM2, 25. ledna 2014, 23:12 Google+

Ředitel Toyoty, Akio Toyoda, vystoupil v televizi v rámci zpravodajství z úvodní soutěže roku, Rally Monte Carlo. V knížectví byl Toyoda jako pozorovatel, což lze považovat za další signál o vstupu největší automobilky světa do WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav - Uhel, Petr

Pech, Václav - Uhel, Petr | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Za velmi dobře zavřenými dveřmi Toyota Motorsport GmbH (TMG) v Kolíně nad Rýnem pokračuje podle všeho vývoj Yarisu WRC. Zástupci značky a sportovního oddělení sice vývoj auta připouštějí, avšak oficiální vstup nikdo nepotvrdil. Čeká se stále na definitivní posvědcení projektu z Japonska.

Avšak vystoupení Akio Toyody, nejvyššího představitele značky, ve zpravodajství o Rally Monte Carlo v televizi „J Sports“ lze považovat za jasný signál pro vstup do WRC. Toyoda byl na návrat Toyoty do WRC dotázán, odpověď byla diplomatická: "Já osobně bych byl moc rád zpět ve WRC. Zatím ale není nic rozhodnuto - kdy a v jaké kategorii se objevíme." 

Fáze vývoje vozu WRC se má nacházet v počátečním stadiu, ještě zkraje roku by měl ale za volant poprvé usednout testovací jezdec značky - Stéphane Sarrazin. Minulost má ve WRC japonský výrobce přímo skvostnou - mezi roky 1973 a 1999 tovární tým odstartoval s vozy Celica, Supra a Corolla do 121 závodů MS. 

Toyota Corolla WRC - poslední výtvor TMG - měla velký potenciál, který nebyl tak zcela využit...

Vítězství slavil Japonci 43krát, titul mezi jezdci získali 4krát (Carlos Sainz 1990 a 1992, Juha Kankkunen 1993 a Didier Auriol 1994), mezi týmy 3krát (1993, 1994 a 1999). Starty zajišťoval TTE (Toyota Team Europe). 

V Německu by tak mohl mít sídlo třetí tým MS - Volkswagen sídlí v Hannoveru, Hyundai v Alzenau a Toyota v Kolíně. Je tedy možné, že by Toyota jela v MS v roce 2015? Němečtí redaktoři se zeptali obchodního ředitele TMG: "Ne, na rok 2015 nemyslíme, hlavní prioritu má u nás program v Le Mans. Jedná se zde spíš o rok 2016 nebo ještě pravděpodobněji 2017.

Zájem ze strany značky je, rozhodnutí ale nepadlo. V případě kladného stanoviska by byl v roce 2015 vypracován plán," zní poněkud pesimističtější prognoza. Jak to nakonec dopadne, to se budeme muset nechat překvapit. 

Vytisknout

Diskuze: Ředitel Toyoty, Toyoda, promluvil v TV. Testovacím jezdcem bude Sarrazin

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Novikov, Evgeniy - Minor-Petrasko, Ilka

Tidemand porazil v Norsku Ostberga, ve Finsku vyhrál Tuohino

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud