Henning Solberg se postará o návrat Pirelli do WRC

iM2, 1. února 2014, 21:31 Google+

Henning Solberg pojede příští týden ve Švédsku na pneumatikách Pirelli. Poprvé od roku 2010 se tak na voze WRC objeví pneumatiky Pirelli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Henning

Solberg, Henning | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Henning Solberg, který před 12 měsíci dojel ve Švédsku na 8. místě (jeho zatím poslední start ve WRC), pojede se soukromým Fordem Fiesta RS WRC na pneumatikách Pirelli Sottozero. "Jsem opravdu moc rád, že mohu jet na pneumatikách Pirelli a začít tak novou kapitolu," začal Nor, který v seriálu MS debutoval právě ve Švédsku v roce 1998. Jeho nejlepší výsledek na této soutěži je z roku 2007, kdy byl 4.

"Vždy jsem se na pneumatikách Pirelli cítil dobře. Jsou to velmi precizní pneumatiky, které Vám dávají dobrý pocit kontroly, jak potvrdila spousta jezdců. Doufám, že to pro mě ve Švédsku bude znamenat výhodu. Za celou svoji kariéru jsem nikdy neměl pořádný testovací program, ale s Pirelli můžete být rychlí hned od začátku.

Celý rok jsem nejel, takže jsem asi vyšel trošku ze cviku, ale myslím, že mám nejlepší pneumatiky. Už se na soutěž těším," zakončil 41 letý jezdec. Pirelli dodá své produkty dále jezdcům z kategorie WRC2 - pojedou na nich Ital Lorenzo Bertelli, který obsadil v kategorii WRC2 v Monte Carlu 2. místo s Fordem Fiesta R5, Nor Anders Grondal (Subaru Impreza), Ukrajinec Valeriy Gorban (Mini JCW 1,6T S2000), Jourdan Serderidis (Ford Fiesta R5) a Gianluca Linari (Subaru Impreza).

Zatím nejlépe se Henningovi vedlo ve Švédsku 2007

"Švédsko je teprve druhou soutěží po našem návratu do WRC, takže naším cílem bude, aby byli naši zákazníci konkurenceschopní. Je to jedna z nejtěžších soutěží, kterým budeme v průběhu roku čelit. Poprvé [po návratu] uvidíme pneumatiky Pirelli na voze WRC, konkrétně na soukromé Fiestě RS WRC Henninga Solberga.

Po dobrém začátku na Monte Carlu - druhém místě ve WRC2 a vítězství v produkční kategorii - doufáme, že budeme pokračovat na úspěšné vlně. Sottozero bylo vyvinuto speciálně pro kluzký povrch. Celý proces produkce máme patentovaný. 380 hřebů zůstane v pneumatice po celou délku rychlostní zkoušky. To dá jezdci velkou důvěru, protože se výkon pneumatik nebude v průběhu testu měnit," říká Matteo Braga, inženýr Pirelli.

Vytisknout

Diskuze: Henning Solberg se postará o návrat Pirelli do WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Bouffier, Bryan

Bouffier odstoupil po vlastní chybě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud