Meeke před Švédskem: Výsledek nebude důležitý

iM2, 3. února 2014, 21:17 Google+

Brit Kris Meeke se na start Rally Sweden postaví teprve prvně ve své kariéře. Sezonu 2014 však jezdec zahájil slušně - podiem na obávané Rally Monte Carlo. Moc dobře ale ví, že na něj v Karlstadu čeká velká výzva vzhledem k tomu, že má s rally na sněhu nulové (opravdu nulové!) zkušenosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Nikdy jsem nejel žádnou rally na sněhu. Bude to pro mě nový zážitek. Minimálně tým ví, s jakými problémy si budu muset poradit. Budu se koncentrovat na učení se a zapomenu na aktuální výsledky. Vím, že jsem rychlý na asfaltu a šotolině, ale absolutně netuším, jak si povedu na šotolině. Během testů jsem si sedl vedle Madse, abych se podíval, jak řídí on. A teď už to bude na mě, abych se o všem naučil: o autě, o gumách a tak dále," říká Kris Meeke. 

"Naši rivalové mají o hodně více zkušeností než my. Nepochybně pojedou velmi rychle. Nebudu na to moci jednoduše myslet, abych se mohl učit a zlepšovat moji vlastní rychlost. A nade vším: Chci se vyvarovat všech chyb."

Didier Clement, hlavní inženýr všech DS3 WRC u Citroënu, říká, že nalezení správného set-upu bude kritické: "Je to právě rozdílný druh podkladu cest, který ztěžuje život technickému týmu. Když jedete na měkkém sněhu, tak hroty mají problémy se 'zakousnout' a auto má tendenci na cestě sebou mávat. Čistý led je ideálním povrchem s nevšedním gripem. Stopy jsou velice precizní a brždění je velmi efektivní. Na zmrzlém podkladu a nečistotách hroty brzdí a gumy nejsou dále efektivní."

"DS3 WRC je velice citlivá na změny. Před soutěží tak musíme odvést hodně práce, abychom se připravili na všechny eventuality. Často říkáváme, že rally se vyhrává a prohrává na testech. Musíte definovat konzistentní set-up, aby na to jezdci mohli zatlačit už od začátku. Na takto rychlých cestách je velice těžké stáhnout náskok čítající více jak tucet vteřin."

Vytisknout

Diskuze: Meeke před Švédskem: Výsledek nebude důležitý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Holowczyc, Krzysztof - Fortin, Jean-Marc

Technika dakarovského Mini All4-Racing

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud