Latvala: Toto vítězství pro mě znamená tak hodně

iM2, 9. února 2014, 16:10 Google+

Jari-Matti Latvala ve Švédsku mohl včera oslavit již deváté vítězství kariéry, z toho třetí právě v této zemi. Jedná se také o druhé vítězství s Volkswagenem a ujal se průběžného vedení šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

"Je skvělé vyhrát Rally Sweden potřetí. Toto vítězství pro mě znamená obzvláště hodně, protože jsem zde v roce 2008 slavil moje vůbec první vítězství. Dojet první do cíle, to nebylo žádným lehkým úkolem, protože panovaly složité podmínky a na silné časy mého týmového kolegy jsme se museli můj spolujezdec Miika a já stále koncentrovat a vydávat ze sebe to nejlepší. Díky oblevě se jelo hodně na šotolině a my museli chytře rozdělit naše gumy," říká Jari-Matti Latvala

"Andreas Mikkelsen nám to včera [v pátek] moc neulehčil, odjel dobrou rally a zaslouženě stojí na podiu. To, že jsme spolu navzájem mohli fair bojovat a nebyla tu žádná týmová režie, je skvělé a v této podobě jedinečné. Nejen pro to se cítím u Volkswagenu velmi dobře." Jari-Matti si ve Švédsku také připsal již 300. nejrychlejší čas měřeného úseku a poprvé v kariéře se dostal do průběžného vedení šampionátu jezdců. 

Fin po závodě také připustil, že mu pomohla práce s jeho psychologem, Christophem Treierem, který v minulosti spolupracoval s Marcusem Grönholmem. Díky tomu prý dokázal zůstat soustředěný až do cíle. "Hodně mi pomohl. Bylo to něco, co tým požadoval a já si také myslel, že by to pro mě mohlo být dobré. Takže díky týmu. Věřím, že psychický trénink může v každém sportu pomáhat."

Latvala také věří, že mu letošní povedený start do sezony může pomoci ve zbývajících 11 závodech. "Několikrát jsem měl těžký start do sezony a nepovedli se mi tak dobré starty. A když jste hned na startu na dně, tak je to těžké - tak jste právě ztratili polovinu roku ze šampionátu. Opravdu jsem se chtěl koncentrovat, abych měl dobrý start do sezony. Na Monte jsem byl pátý a věděl jsem, že bude z hlediska boje o šampionát zdejší výsledek důležitý."

Vytisknout

Diskuze: Latvala: Toto vítězství pro mě znamená tak hodně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg nadává na Kubicu a jeho chyby

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud