Latvala brzdí očekávání pro Švédsko

iM2, 2. února 2013, 21:19 Google+

Pro VW Polo R WRC bude Švédsko teprve druhým ostrým startem. Jari-Matti Latvala, který vloni tuto zimní klasiku vyhrál, se snaží brzdit velká očekávání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Při rally ve Švédku mají tradičně výhodu jezdci ze severu Evropy. Výjimkou je rok 2004, kdy triumfoval Sébastien Loeb, stal se tak jediným neskandinávcem, který tuto soutěž od jejího počátku (rok 1950) vyhrál. Loňští vítězové, Jari-Matti Latvala a Mikka Anttila, však během zimy změnili tým. 

"Švédskou rally mám opravdu hodně rád. Tato soutěž je opravdu hodně rychlá a plynulá přes švédské lesní cesty. Může zde navíc být velká zima, až k minus 20 možná i 30 stupňům. S Polem jsem doposud odjel na sněhu asi 500 km. Před Rally Sweden budeme mít ještě jeden testovací den. Auto za těchto podmínek funguje velmi dobře. S pocitem z jízdy jsem již velmi spokojen. Na Švédskou rally mám dobré vzpomínky, například na moje první vítězství ve WRC v roce 2008 a přirozeně také na loňské vítězství. Letos pro nás bude cílem místo v TOP5," řekl Jari-Matti Latvala.

Na Monte Carlu to bylo ožehavé téma - volba pneumatik. Ve Švédsku se život inženýrům a jezdcům o hodně ulehčí. Jezdci budou mít na výběr pouze zimní gumy s hroty. Dle prvních předběžných předpovědí by v okolí Hagforsu a Karlstadu mělo v době konání být asi minus 10 stupňů. 

Šéf týmu, Jost Capito, před Švédskem říká: "Rally Sweden je jediná svého druhu. Tempo je na ledu a sněhu hodně vysoké, což je možné jen díky extrémním pneumatikám s hroty, které přijdou ke slovu jednou za rok. Ovšem každá rally je zatěžkávací zkouškou pro tým. Minulé soutěže byly opravdovými klasikami, na což bychom chtěli navázat a soutěž od soutěže se dále vyvíjet. Po dobrém startu do sezony je celý manšaft vysoce motivovaný a před dalším úkolem, kterým je Rally Sweden, sebevědomý. Každý v týmu ale ví, že dobrý výsledek z Monte není žádným měřítkem v tom, jak si ve srovnání s konkurencí stojíme."

Vytisknout

Diskuze: Latvala brzdí očekávání pro Švédsko

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Marcus Grönholm bude testovat Mini JCW WRC týmu Motorsport Italia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud