Premiéra DS3 R5 v Portugalsku, 208 T16 se představí v ME

iM2, 15. února 2014, 14:24 Google+

Premiéry dlouho očekávaného Citroënu DS3 R5 bychom se měli dočkat v Portugalsku. Premiéra Peugeotu 208 T16 se odehraje koncem března v ME. Citroën v MS tedy uvidíme dříve.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris - Patterson Chris

Meeke, Kris - Patterson Chris | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zákazníci koncernu PSA si museli dlouho počkat. K 1. březnu 2014 budou Citroën DS3 R5 a Peugeot 208 T16 konečně homologovány! Hned po tomto datu budou k dispozici zákazníkům. Ve čtvrtek a v pátek úspěšně proběhla nutná inspekce lidí od FIA. Ačkoliv má koncern PSA na vozy již dost objednávek, tak obchod s vozy R5 u koncernu nabírá na obrátkách jen pomalu. 

Důvodem jsou samozřejmě zdržení vyvolaná technickými problémy zvláště v oblasti tepelné izolace. Ve Francii se hodně intenzivně diskutovalo o ještě jednom posunutí homologace, ale nakonec to bylo zamítnuto, aby v toto lukrativním byznysu nebyl nadále jen M-Sport. Teď by ale vše mělo být připraveno a zákazníci se už pomalu mohou začít těšit na nové vozy. 

Peugeot svůj 208 T16 nastsadí poprvé v rámci Mistrovství Evropy v Řecku (28. až 30. března), když se za volanty dvou vozů posadí Craig Breen a Kevin Abbring. Nicméně taková neoficiální premiéra Peugetou 208 T16 se odehraje už o dva týdny dříve, kdy se za volant posadí velezkušený Paolo Andreucci, který byl do vývoje vozu také zapojen, na Rally de Ciocco. To na Citroën si budeme muset počkat o něco déle, důvodem je vzájemné nekonkurování si obou sesterských značek. Takže nový Citroën DS3 R5 uvidíme až při závodě WRC v Portugalsku (3. až 6. dubna). 

"Tam uvidíme poprvé DS3 R5 na startu," říká Marek Nawarecki, který vede zákaznický program u Citroënu. "Za volantem nebude sedět nikdo menší než vítěz Citroën Top Driver a šampion WRC3, Sébastien Chardonnet. Poté, co na Monte Carlu předvedl působivé představení za volantem zcela nového DS3 R3 Max, jsme napjatí, jak dopadne další premiéra zákaznického modelu Citroënu. Především proto, že konkurence je letos ve WRC2 ještě vyšší. Sébastien se s DS3 R5 zúčastní minimálně 7 soutěží MS. Od kdy připadají v úvahu další zákazníci nemohu momentálně říci. Faktem ale je, že máme hodně poptávek a prodali už jsme přes tucet aut."

Vytisknout

Diskuze: Premiéra DS3 R5 v Portugalsku, 208 T16 se představí v ME

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert - Szczepaniak, Maciej

Kubica: Když jsem jel pomalu, tak jsem dělal víc chyb, než když jsem jel rychle

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud