Latvala už se těší na duel s Kankkunenem

iM2, 23. dubna 2014, 14:07 Google+

Jari-Matti Latvala už se těší na 'Battle of Helsinki' a na duel s jeho hrdinou z mladí, Juhou Kankkunenem. Fin také očekává skvělou atmosféru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Jeden týden před Rally Finland se bude konat 'Battle of Helsinki'. Půjde o první ročník velkolepé show v ulicích hlavního města Finska, jejímž účelem bude zaujmout rally fanoušky i na jihu země, protože samotná rally se jede v okolí města Jyväskylä. To leží asi tři hodiny jízdy autem od Helsinek. Tento podnik vedle sebe postaví nejen aktuální rallyové hvězdy, ale také slavné jezdce minulosti. 

V barvách týmu legend budou startovat Markku Alen, Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm a Juha Kankunnen. Společně tito čtyři Finové získali úctyhodných deset titulů mistra světa v rally. Zástupce aktuální generace jezdců, Jari-Matti Latvala, už se na soutěž moc těší: "Když jsem byl menší, byli mými idoly Henri Toivonen a Juha Kankkunen. Juhu jsem sledoval hodně pečlivě," řekl tovární jezdec Volkswagenu pro server wrc.com.

"Pro mě je to hodně vzrušující, že se budu moci postavit těmto čtyřem legendám, protože pro rallysport mám velkou vášeň. Pokud je ale nějaký jezdec, kterého bych chtěl bezpodmínečně porazit, tak je to Juha." Vedle Latvaly se této akce zúčastní ještě jeho týmový kolega, Sébastien Ogier, Mikko Hirvonen a aktuální jezdci Citroënu a Hyundai. 

Rallyové legendy budou jezdit s aktuálními vozy specifikace WRC. "Věřím, že to bude zajímavá akce. Když je rallysport provozován v centru města, tak může přijít hodně lidí a podívat se na nás. Především ve Finsku je to velký sport. Proto očekávám velkolepou atmosféru."

Vytisknout

Diskuze: Latvala už se těší na duel s Kankkunenem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rally Liepaja-Ventspils

Circuit of Ireland Rally: ŠKODA slaví double

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud