Citroën a Hyundai představili nové zbavení pro sezonu 2015, Korejci navíc nového jezdce

iM2, 13. ledna 2015, 21:42 Google+

Tovární týmy Citroënu a Hyundai dnes shodně představily zbarvení pro sezonu 2015. Žádné velké změny však nečekejme. Jedná se spíše o kosmetické úpravy. Hyundai navíc oznámil poměrně zajímavou novinku týkající se jezdecké sestavy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen Total Abu Dhabi WRT | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Napřed k Citroënu, jeho zbarvení připomíná 60 leté výročí značky DS. Na světoznámém autosalonu v Paříži roku 1955 byla tato značka poprvé prezentována. Vozy DS 3 WRC týmu Citroën Total Abu Dhabi WRT budou na Rally Monte Carlo vybaveny samolepkami připomínajícími toto výročí. Číslo 60 je na autě vidět hned na několika místech. 

V roce 2015 navíc bude Citroën spolupracovat se dvěma novými partnery. Na vozech a overalech posádek budeme mít možnost vidět loga společnosti Certina, která je už od roku 2013 oficiálním šasoměřičem ve WRC. Šejk Khalid Al Qassimi, Kris Meeke a Mads Ostberg navíc budou nosit hodinky této známé švýcarské firmy. 

Oficiálním dodavatelem Citroën Racing se dále stala ve světě motorsportu všem dobře známá firma Sparco. Toto partnerství se týká všech šampionátu, kterých se značka účatní, tedy WRC, WTCC a zákaznické závody. 

"Jsme velice šťastní, že tak prestižní partneři jako Certina a Sparco sdílí naši vášeň a rozhodli se přislíbit nám jejich podporu. Doufáme, že budeme hájit jejich barvy velice úspěšně na některých z nejhezčíš a nejnáročnějších tratích po celém světě," řekl k novým partnerům šéf týmu, Yves Matton.


(další fotky DS3 WRC v novém zbarvení naleznete pod článkem)

Své zbarvení pro novou sezonu dnes představil také Hyundai. Korejsko/německý tým navíc oznámil, že se novým testovacím jezdcem stává Holanďan Kevin Abbring, který by měl odstartovat i do vybraných soutěží MS. Abbringa by si raději nechali u Peugeotu i pro rok 2015, nicméně Hyundai mu zjevně předložil lepší nabídku. 

26letý jezdec totiž nebude jen testovat, ale má přislíbenu účast v několika soutěžích MS. Kevin Abbring už Hyundai z loňska zná, tehdy se postaral o rollout nové i20 WRC. Očividně tedy na šéfy zanechal dobrý dojem a pak je ještě přesvědčil svými loňskými výkony v ME. 

"Kevin je extrémně talentovaný a jednoznačně patří k jezdcům, které by měl člověk v budoucnu sledovat. Hyundai bere svou roli výrobce v MS vážně a musíme investovat do mladých talentů. Je skvělé, že máme Kevina v našich řadách. Má zkušenosti s rozdílnými rally auty a jeho příspěvek při vývoji nové i20 WRC bude znát," řekl šéf týmu, Michele Nandan

Také Hyundai přidává nové sponzory. Tituálním sponzorem týmu je Shell, na tom se nic nemění. Řady sponzorů ale pro rok 2015 rozšíří Hyundai Mobis, Hyundai WIA a Hyundai Steel. Šéf týmu, Nandan, to hodnotí pozitivně, jedná dle něj o pozitivní signál toho, že výsledky týmu v Koreji vzbuzují nadšení. 

"Během naší první sezony jsme měli velkou podporu od Hyundai po celém světě a jsme rád, že pro rok 2015 můžeme přivítat Hyundai Mobis, Hyundai WIA a Hyundai Steel. Ohlas a obchodní benefity z našeho angažmá začaly být v průběhu roku 2014 rychle patrné pro Huyndai globálně a tato nová partnerství jsou výsledkem. Jsme si jistí, že spolu prožijeme úspěšnou sezonu s těmito důležitými společnostmi."

foto nového zbarvení Hyudai pro rok 2015 zde

Vytisknout

Diskuze: Citroën a Hyundai představili nové zbavení pro sezonu 2015, Korejci navíc nového jezdce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Loeb před Monte: Na testech jsem se opravdu bavil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud