Volkswagen ukázal nové Polo R WRC v revolučním zbarvení

iM2, 15. ledna 2015, 16:17 Google+

Volkswagen vstoupí do nové sezony s novou technikou i zásadní změnou v designu. Člen představenstva zodpovědný za vývoj, Dr. Heinz-Jakob Neußer, dnes tým Josta Capita představil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Po dvou letech působení ve WRC si zřejmě u Volkswagenu už řekli, že je čas na změnu. Nejen technici mohli předvést nový homologační stupeň, ale také designeři se mohli na autě vyřádit. Výsledkem je barevná kombinace, která se od té loňské a předloňské dost výrazně liší. Zepředu je auto hodně tmavé a dozadu se stává světlejším a světlejším. Design je tedy tak trochu převrácenou podobou toho, co ukázal nedávno M-Sport. 

Ke změnám došlo také pod kapotou. Asi dvě třeti Pola R WRC se dostaly znovu na testovací stolici a největší výzvou bylo pro technické oddělení asi znovuzavedení pádel pro přeřazování pod volantem. Samozřejmě by nové Polo mělo být ještě spolehlivější a lépe řiditelné pro jeho řidiče. Na novinku se mohou zkraje roku těšit ale jen Sébastien Ogier a Jari-Matti Latvala. Andreas Mikkelsen si bude muset počkat. S loňskou specifikací vozu odjede první čtyři soutěže roku.


Další fotky nového Pola R WRC naleznete pod článkem

Tovární tým s Polem nové specifikace odjel už více než 5000 testovacích kilometrů. Měl by tak být dobře připraven na splnění letošního cíle. "Když jsme vstupovali do MS v rally, tak jsme chtěli získat titul ve třetím roce. To od našeho týmu teď očekávám," říká šéf vývoje u VW, Dr. Heinz-Jakob Neußer

Vloni tým pod vedením Josta Capita zvládl vyhrát 12 ze 13 možných soutěží, což je perfektní výkon. Nevyhrál pouze svoji domácí soutěž. "Samozřejmě, že naším cílem musí být vyjet triple a získat všechny tři šampionáty. Nechci ale zacházet tak daleko a tvrdit, že musíme vždycky vyhrát," pokračuje Neußer.

Nicméně doufá, že 'bílý flek' v podobě vítězství na Německé rally letos zmizí. "Když nám tam vloni uvízl kus vinice na světlometu, tak jsem nebyl nespokojen. Rally Deutschland je pro nás z pohledu viditelnosti důležitou rally, proto tam týmu budu zvláště držet palce, aby to tentokrát šlo dobře."

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen ukázal nové Polo R WRC v revolučním zbarvení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Robert Kubica představil zbarvení na sezonu 2015

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud