S Toyotou testoval už i Teemu Suninen

iM2, 17. května 2015, 21:56 Google+

Tovární tým Toyoty testoval koncem minulého měsíce na šotolině. Jednalo se o test na jihu Francie, kde se zkoušel prototyp speciálu Yaris WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota Motorsport GmbH

Toyota Motorsport GmbH | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Test byl ale zajímavý tím, že se za volant speciálu poprvé posadil finský mladík, Teemu Suninen. Mistr WRC3 byl zveřejněn jako nová akvizice týmu posledního března. Jednalo se o poměrně intenzivní test, jakoby Toyota do WRC nenastupovala až od sezony 2017, ale od té následující. Nová pravidla, která budou touto dobou už platit, zatím stále neznáme. Dokonce se o nich prý má stále živě diskutovat a samotná Toyota prý měla Komisi učinit několik návrhů, ale všechny měly být zamítnuty. 

Tým byl ale v roce 2017 měl nastoupit s vozem, který by měl být postaven na bázi aktuální testovací muly. Samozřejmě dojde v sovislosti s novými pravidly ještě k mnohým změnám, jako například na turbu. Na testu se objevilo jedno z testovacíh aut Toyoty (aktuálně má mít tým k dispozici dvě a třetí je ve fázi monžtáže) a mělo se testovat hlavně zavěšení a motor. 


Toyota se připravuje, jakoby chtěla přijít dříve než v roce 2017...
(foto: 
Toyota Motorsport GmbH) 

Testu se nemohl zúčastnit Eric Camilli, který několik dní předtím testoval Ford Fiesta R5, se kterým se má letos zúčastnit několika závodů WRC2, protože byl v době jeho konání v Argentině, kde se účastnil seznamovacích jízd. O konec testu se tedy postaral Stéphane Sarrazin. Cílem Toyoty nadále zůstává návrat v roce 2017, ve kterém by chtěli hned útočit na podia a jednotlivá vítězství. O titul by chtěli zabojovat v roce 2018.

"Jsem opravdu velice hrdý na to, že jsem se mohl připojit k programu TGM pro mladé piloty. Toyota má v rally takovou reputaci a historii, že je čest být vybrán a jsem rád za možnost být s nimi. Mým cílem je naučit se toho co možná nejvíce, protože jsem v rally stále mladý. V týmu panuje hodně pozitivní atmosféra a velký profesionalismus, což je velmi motivující," řekl po testu Teemu Suninen.

Vytisknout

Diskuze: S Toyotou testoval už i Teemu Suninen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

de Villiers, Giniel - von Zitzewitz, Dirk

Dakar v roce 2016 nepovede přes Chile

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud