Ogier: Stále věřím ve svůj tým

iM2, 3. května 2015, 20:53 Google+

Sébastien Ogier nepochybuje o tom, že se Volkswagen dokáže rychle 'otřepat' ze svého nejhoršího vystoupení ve WRC od svého vstupu do šampionátu v roce 2013. Francouz dojel v Jižní Americe až na 17. místě. Německý tým teď zkoumá příčiny, které zastavily Ogiera i Latvalu - zřejmě šlo o systém vstřikování paliva.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Ogierovi a Mikkelsenovi navíc odešel posilovač řízení. Všechny problémy dovršil proběhlý tlumič kapotou mikkelsenova Pola R WRC a jeho havárie na poslední zkoušce. Až do Argentiny 2015 (17. místo Ogiera) bylo nejhorším výsledkem Volkswagenu Německo 2013, kdy tým zaznamenal 7. místo. Tentokrát ale ani jeden Volkswagen neproniknul do TOP10.

Sébastien Ogier říká: "To je součást hry. Nikdy není jednoduché vyhrát, nikdy nic nemáte jisté a nikdy si nemůžete dovolit relaxovat. Pořád to opakuji. Tým čeká hodně práce, aby to vyřešil, ale opravdu jim věřím. Teď už se těšíme na Portugalsko a lepší víkend.

Zdá se, že máme problémy s posilovačem řízení a vstřikováním paliva a to není normální. Musíme na tom něco zlepšit, ale jsem si jistý, že to zvládneme. Navíc je lepší mít všechny problémy v jeden víkend."


Volkswagen míval doposud smůlu především na domácích německých asfaltech (foto: Volkswagen Motorsport)

Také šéf týmu, Jost Capito, odmítá jakoukoliv paniku: "Nejsem vůbec rozrušený. Prostě se vrátíme do továrny a poučíme se z toho. Nebude to tak, že pojedeme domu a řekneme si: 'Byla to smůla..'. Tohle není smůla. Tohle je sport a víte, že to přišlo z nějakého důvodu. Jsme zklamaní, ale není to tragédie. Jsme na to připravení.

Každý říká, že dominujeme, ale tak to není. Máme stejné problémy jako ostatní týmy, je to lidské a normální. Takové soutěže Vás drží při zemi. Nikdy nic nebereme za garantované - na kterékoliv zkoušce se může stát cokoliv. Podívejte se na sobotu, tam se zdálo všechno v pořádku a vyhráli jsme tři zkoušky."

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Stále věřím ve svůj tým

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rujbr, Patrik - Krajča, Ondřej

Patrik Rujbr – nejdřív kotrmelec a pak věnec

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud