Prokop se těší na novou Fiestu RS WRC

iM2, 6. května 2015, 17:03 Google+

M-Sport poprvé v Portugalsku nasadí novou generaci Fordu Fiesta RS WRC. Nové speciály se ihned dostanou i k některým soukromníkům. Mezi nimi je Lorenzo Bertelli, možná Robert Kubica a Martin Prokop. Právě český zástupce promluvil pro server 'rallye-magazin.de' o svých pocitech před usednutím do nového auta.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Tománek, Jan

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Přípravy na Rally Portugalsko vrcholí - u Volkswagenu zkoumají příčiny, které vyřadily obě Pola R WRC, u M-Sportu zase staví nové Fiesty RS WRC. Sympatické je, že nového auta si nebudou užívat jen tovární jezdci, ale Malcolm Wilson jej dodá i soukromníkům. Mezi nimi bude i Martin Prokop. 

Čech jel v Argentině s již prodaným autem: "Tohle byl poslední závod pro naši Fionu, v Argentině jsme jeli s autem, které už bylo před závodem prodané," řekl Martin pro 'wrc.com'. "Nebyla to moc příjemná situace, protože auto už je prodané a já za něj potřebuji dostat peníze." Prokop nakonec auto do cíle dovezl celé a navíc v na skvělé 4. příčce.


Martin prodal obě staré Fiesty RS WRC, od Portugalska přesedá do nejnovější specifikace (foto: Red Bull)

V Portugalsku už jej ale čekají novinky: "Auto dostaneme až v pátek před soutěží a hned s ním odjíždíme přímo do Portugalska na test. Raději bych měl dvoudenní test, ale myslím si, že před startem soutěže stihneme jenom jeden den," odhaluje český zástupce.

Týmový manažer, Quirin Müller, vidí situaci uvolněněji: "I když bude Martin testovat jenom jeden den, v auto spoléhá - především v motor a podvozek. Pozitivní je, že tyto změny by měly přinést opravdové zlepšení. Myslím, že Martin si na ně během dostupného času rychle zvykne."

Pokud by premiéra s novou Fiestou RS WRC proběhla bez problémů, dokáže si Müller představit pozitivní překvapení: "Možná, že bude těžké dosáhnout stejně jako v Argentině na čtvrté místo. Ale kdo ví, co se stane, když nebudou technické problémy..."

Vytisknout

Diskuze: Prokop se těší na novou Fiestu RS WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Orlické Hory (CZE)

Jméno Vačkářová již ve startovkách nehledejte

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud