Kubica nabírá novou energii díky restrukturalizaci týmu

iM2, 30. května 2015, 13:55 Google+

Robert Kubica se po reorganizaci svého týmu cítí čerstvě osvěžený a věří, že vynechání soutěže v Argentině bylo správným krokem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: M-Sport

Sdílejte článek

Reorganizací týmu získala sezona pro Roberta Kubicu nový náboj. Polák je potěšen pokrokem, který udělal minulý týden v Portugalsku. Jen připomeňme, že soutěž v okolí města Matosinhos byla prvním startem Kubici od Rally Mexiko, která se jela v půli března, a samozřejmě jeho první soutěží s inovovaným Fordem Fiesta RS WRC od M-Sportu. Kubica dojel v Portugalsku bez žádných problémů na devátém místě. 

Někdejší pilot Formule 1 se před soutěží rozešel s italským týmem A-Style, který se mu staral o auto na začátku sezony. Teď se mu o auto zčásti stará M-Sport. "Je to s M-Sportem momentálně tak 50 na 50," říká Robert Kubica. "Moji mechanici [z RK World Rally Teamu] jedou teď zpět do fabriky [M-Sportu], aby pracovali na autě - to je dobré. Získají dobré zkušenosti, vědění a pomoc při rozvoji našeho týmu."

"Když se podívám do budocnosti, tak je možné, že si to budeme dělat sami, ale momentálně jsem spokojený s tím, jak to všechno probíhá. Před několika týdny byla situace špatná, ale investovali jsme spoustu práce a z dlouhodobého hlediska se pohybujeme správným směrem." Polák nadále věří, že vynechání Argentiny bylo správným rozhodnutím a dodává: "Portugalsko bylo úspěšným testem pro celý RK World Rallye Team.


Před soutěží v Polsku Robert plánuje 'soutěžní test' (foto: M-Sport)

Ukázalo se, že vypuštění Rally Argentina za účelem soustředění se na reorganizaci týmu bylo správné." Robert chce navíc do svého letošního plánu přidat další dvě rally - jednu v Polsku, kde chce najít rychlost před domácí soutěží MS, a jednu asfaltovou rally před srpnovou světovou soutěží WRC v Německu. 

"Nebylo ideální sednou v Portugalsku do auta po jedenácti týdnech bez testu. OK, auto není komplentě jiné, ale výkon dodává jinak a jsou tam rozdíly na pohonu. Rád bych jel další soutěže. V Polsku je jedna soutěž krátce před tou WRC, kde se pojede na podobných cestách. A rád bych dělal něco před Rally Deutschland, ale je těžké najít stejný terén."

Vytisknout

Diskuze: Kubica nabírá novou energii díky restrukturalizaci týmu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Vlček, Martin - Žáková, Jindřiška

„Vlčák“ ve dvou třídách

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud