Hyundai opět porovnává obě verze i20 WRC - tentorkát v Německu + video

iM2, 9. července 2015, 17:39 Google+

Po porovnávacím testu ve Finsku se musí nová i20 WRC ukázat i na asfaltu v Německu. Hyundai totiž znovu uspořádal test, ve kterém přímo proti sobě měří výkonnost obou vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Čas běží a do konce října musí být hotový vývoj nového vozu i20 WRC, na 1. listopadu je naplánovaná homologace. Thierry Neuville se už nového vozu nemůže dočkat: "Nová i20 je prostě jiný svět. Nejenom proto, že motor má více výkonu. Také podvozek je o dost lepší - je tužší a díky novému zavěšení má auto větší trakci."

Nová generace vypadá na pohled mnohem dynamičtěji. Hlavním důvodem je, že výchozí model je nižší a rozvor je o dobrých 10 milimetrů delší. Šířka je omezena předpisy (1820 mm). Od roku 2017 vstoupí v platnost nová pravidla a vozy by od té doby měly být širší.

Vnější design má být zatím jen z 50 % dokončený. Tým chce pracovat především na teplotě motoru a brzd - musí tedy optimalizovat proudění vzduchu a chtěl by také připravit větší chladič. "Tomu bude odpovídat nová aerodynamika přední části. Také zadní část auta a zadní křídlo se ještě změní," řekl Michel Nandan, šéf továrního týmu.

Daleko blíže hotovému stavu je auto pod kapotou. "Geometrie, rozvor kol a umístění motoru je shodné pro třídveřový i aktuální testovací pětidvéřový model. V našich výpočtech a simulacích se nic nemění. Nic na tom nemění ani fakt, že pětidvéřový model je o 14 kilogramů těžší."

Karoserie a ochranná klec jsou ale prakticky hotové. "Řekl bych z 80 %. Motor je kompletně nový." Na něm i na přenosu hnací síly je ale ještě třeba zapracovat. Zajímavostí je, že s novým vozem jezdil Kevin Abbring, testovací pilot týmu, a se starou specifikací Thierry Neuville.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai opět porovnává obě verze i20 WRC - tentorkát v Německu + video

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Černý, Jan - Černohorský, Petr jun.

Černý s Černohorským připraveni na Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud