Evansovi zachránila rally šikovná oprava, o co šlo?

iM2, 7. srpna 2015, 17:41 Google+

Mladý Welšan zlomil zavěšení hned z kraje soutěže a hrozilo mu odstoupení z páteční etapy. Avšak Elfyn Evans ukázal, že umí být velmi šikovným mechanikem, když po uplynutí Finské rally oznámil, jak mu 19 mm klíč zachránil Rally Finland.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Evans, Elfyn

Evans, Elfyn | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Jezdec týmu M-Sport držel v pátek ráno šestou příčku, když byl na velmi rychlém testu Ouninpohja v jedné ze zatáček široký. "Trefili jsme masivní kámen a hned jsem věděl, že je něco špatně," přiznal jezdec Fordu pro 'wrc.com'.

"Ale auto pokračovalo v jízdě, takže jsem jel pořád naplno. Až skoky vystavily poškozené zavěšení moc velké zátěži a to prasklo. Když jsme se dostali do cíle, tak pravé zadní rameno bylo v polovině zlomené. Kolo se mohlo volně pohybovat dopředu a dozadu."

Posádka však chtěla alespoň posbírat zkušenosti na zbývajících 6 měřených testech, které zbývaly do servisu. Proto vybalili s Danielem Barrittem nářadí a pár náhradních dílů. "Měli jsme asi čtyři nebo pět klíčů. Hned mě napadlo, jak je uplatním.

img-responsive

Evans s Barrittem ve Finsku přišli s originálním řešením | foto: M-Sport/McKlein

Vzal jsem ten největší z nich a upevnil ho k prasklému ramenu. Pak jsme na druhou stranu připevnili i druhou část prasklého ramena a vyztužili tak prasklinu. Vlastně to bylo trošku podvádění. Už jednou jsem takhle použil klíč k opravě převodovky.

Po každé zkoušce jsme naši provizorní opravu museli udělat znovu. Bylo to dlouhé odpoledne, když nám kolo plandalo, ale i tak jsme jeli docela rychle a neztratili až tak moc. Museli jsme udělat vše, co bylo v našich silách, abychom auto dostali do servisu. A to se nám povedlo."

Posádka ujela s touto 'opravou' dlouhých 85 ostrých kilometrů. Šéf M-Sportu popsal jejich řešení jako "fenomenální". Obrázek zvoleného řešení najdete zde.

Vytisknout

Diskuze: Evansovi zachránila rally šikovná oprava, o co šlo?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Jak dlouho bude ještě Ogier ve WRC pokračovat?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud