DMACK angažoval Otta Tänaka, do WRC nasazuje tým s Fordem Fiesta RS WRC

iM2, 27. listopadu 2015, 10:20 Google+

Výrobce pneumatik, DMACK, vstupuje do WRC. Tým podepsal Otta Tänaka, který bude nastupovat v sezoně 2016 za DMACK World Rally Team.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tänak se opět po roce vrací k DMACK

Tänak se opět po roce vrací k DMACK | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tým bude těsně spolupracovat s M-Sportem a nasadí Ford Fiesta RS WRC pro 28 letého jezdce do všech 14 soutěží MS v roce 2016. Cílem je poprvé v historii změřit své síly s továrními týmy Volkswagenu a Hyundai. Zároveň bude cílem týmu poměřit se s ostatními výrobci pneumatik - Pirelli a Michelin.

Tänak s Mölderem už za DMACK v roce 2014 jezdili ve WRC2 a vyhráli titul. V roce 2011 Tänak debutoval s pneumatikami DMACK na Rally Wales GB celkovým 6. místem. Pro DMACK představuje postup do WRC utvrzení závazku vůči WRC a první krok na cestě k zásobování továrního týmu. V týmu DMACKu tedy zřejmě skončil Fin Jari Ketomaa.

Vývojový tým DMACKu v září posílil Fiorenzo Brivio, který přišel od Pirelli. Značka s M-Sportem a Tänakem testovala ve Španělsku po soutěži MS dva dny, posádku čeká také test před Rally Monte Carlo, konkrétně hned na začátku prosince. 

img-responsive

DMACK postupuje do WRC, do všech soutěží nasadí Fiestu RS WRC pro Otta Tänaka | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

DMACK také bude i nadále nasazovat svůj tým do WRC - Drive DMACK - v týmu uvidíme Mariuse Aasena, který dostává šanci za volantem Fordu Fiesta R5 jako ocenění za titul v Drive DMACK Fiesta Trophy. Jeho týmovým kolegou bude Sander Parn. Zároveň i v roce 2016 bude ve spolupráci s M-Sportem pokračovat Drive DMACK Fiesta Trophy.

Ott Tänak se ke změně staví nadšeně: "Jsem velice nadšený tím, že se opět připojuji k DMACKu a jsem také extrémně motivovaný k pokračování v trvrdé práci a k tomu, abych se dostal blíže k vrcholu. Z roku 2014 máme spoustu pěkných vzpomínek, tým pracuje velmi tvrdě a já vím, že věci se od té doby posunuly ještě více kupředu. 

Měli jsme těžkou sezonu, ale rychlostu tu byla, teď máme mnohem více zkušeností z WRC, v budoucnu to bude jen lepší. Pro mě je to perfektní program, šance pomoci zlepšení DMACKu a je to také možnost ukázat moji výkonnost a výkonnost DMACKu. Už se nemohu dočkat, až odstartuji sezonu v Monaku," zakončil Estonec.

img-responsive

Otta čeká druhá sezona s WRC v řadě, celkově již třetí | foto: M-Sport/McKlein

Dick Cormack, výkonný manažer DMACKu, k projektu říká: "Na tomto programu, který je součástí našeho tříletého vývojového plánu, pracujeme už asi šest měsíců. Opravdu věřím, že kombinace M-Sportu a Otta je tou nejlepší platformou, která nám pomůže s vývojem našich produktů pro WRC a postará se o vedoucí časy na jednotlivých RZ, když k tomu bude příležitost.

DMACK má jasnou strategii pokusit se zabojovat o WRC titul v budoucnu a jedinou cestou, jak toho dosáhnout, je tvrdě se soustředit na vývoj produktu a zavázat se k úplnému WRC programu se správnými partnery, abychom ukázali naši výkonnost. Dnešek je tedy dalším krokem k dosažení našeho cíle, kterým je účast na vrcholu rallyové scény společně s Michelinem a Pirelli. Takže se už těším na skvělou sezonu 2016."

Vytisknout

Diskuze: DMACK angažoval Otta Tänaka, do WRC nasazuje tým s Fordem Fiesta RS WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Al-Rajhi už má s MS zkušenosti z kategorie WRC2

Al-Rajhi zřejmě pojede 7 soutěží s Fordem Fiesta RS WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud