Citroën potvrzuje oficiálně smlouvu s Meekem na tři roky. Proč Meeke zůstal u Citroënu?

iM2, 16. prosince 2015, 21:02 Google+

Měsíc po oznámení svých budoucích aktivit v motorsportu oznamuje teď Citroën Racing oficiálně také prodloužení spolupráce s Krisem Meekem a to hned o tři roky. V roce 2016 se bude Severní Ir prioritně zaměřovat na vývoj nového speciálu World Rally Car z francouzských dílen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke bude do Citroënu usedat i další 3 roky

Meeke bude do Citroënu usedat i další 3 roky | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Kris Meeke je i přes svoji relativní nezkušenost ve WRC (ke konci letošního roku má na svém kontě 34 soutěží WRC) na trhu žádaným zbožím. Letos se mu v Argentině navíc podařilo získat svoje premiérové vítězství. Jeho výkony mu zajistily novou tříletou smlouvu, v sezonách 2017 a 2018 se tak může těšit na plnohodnotné sezony ve WRC.

"Z možností, které se mi nabízely na pokračování mé kariéry, jsem si vybral setrvání u Citroën Racingu, abych mohl sklidit ovoce odvedené práce během posledních více než dvou let. Je to také určitá forma poděkování za důvěru, kterou mi stáj projevila. Už se dobře známe a to bude základem pro úspěšný vývoj nového auta." říká Kris Meeke.

"Ze všeho, co nás v následujících měsících čeká, jsem nadšený. V automobilovém sportu jsem začínal v designové kanceláři [u M-Sportu], takže už se nemůžu dočkat toho, až se posadím za volant. Bedlivě budu sledovat každou etapu vývoje a výrobu prvního auta. Jsem také velice nadšený novými pravidly FIA, která autům slibují větší výkon a větší podívanou!

img-responsive

Meeke neměl o práci nouzi, chtěla jej také Toyota | foto: Citroën Racing

Je evidentní, že veškerá práce bude vykonávána s cílem boje o další vítězství a o světový titul. Citroën Racing je týmem s vítězným duchem s patnácti tituly mistrů světa, z čehož osm ve WRC. Jsem extrémně šťastný, že mohu být součástí této nové strany historie tak prestižní značky," zakončil Severní Ir.

Šéf Citroën Racingu, Yves Matton, k nové smlouvě Meekea říká: "V rámci našeho nového programu jsme se především chtěli opírat o zkušeného, špičkového pilota, který by mohl těžit ze solidních technických znalostí. Kris reprezentuje tu nejlepší volbu a my jsme rádi, že se rozhodl zůstat s námi. Naše společná historie je bohatá, dvě sezony v JWRC v nultých letech [21. století] a pak dva poslední roky s DS 3 WRC.

Ale důležitější část jeho kariéry je teprve před ním, se třemi sezonami vývoje a vedení úspěchů následníka Xsary, C4 a DS 3 WRC! V roce 2016 pro něj bude od dubna, kdy začnou vývojové testy nového auta, prioritou vývojový program. Ale zachová si i kontakt se soutěžemi, když se zúčastní několika světových soutěží. Prvotní element tohoto privátního programu bude brzy představen."

Vytisknout

Diskuze: Citroën potvrzuje oficiálně smlouvu s Meekem na tři roky. Proč Meeke zůstal u Citroënu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rally Jeseníky (CZE)

Karel Kupec – budoucí hvězda české rally?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud