Citroën oznámil jezdeckou sestavu pro rok 2018

-haj, 21. prosince 2017, 11:33 Google+

Citroën Racing oznámil jako poslední tým z WRC svoji sestavu pro rok 2018. Celkem se ve speciálech C3 WRC budou střídat čtyři posádky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën C3 WRC

Citroën C3 WRC | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Už prosincové testy před Rally Monte Carlo naznačily, že na úvodní soutěži sezony pojedou Kris Meeke a Craig Breen. Kromě těchto dvou jezdců se v sezoně 2018 do Citroënu posadí ještě Khalid Al-Qassimi a Sébastien Loeb. Pokud vám ve výčtu chybí Stéphane Lefebvre, pak vězte, že ten bude jezdit ve WRC2 s novým Citroënem C3 R5. 

Jediným jezdcem, který pojede kompletní šampionát, je Kris Meeke. Craig Breen bude nasazen do deseti soutěží, na třech (Mexiko, Korsika a Katalánsko) uvolní svoje místo v kokpitu druhého Citroënu C3 WRC Sébastienu Loebovi. Třetí auto Citroën nasadí na vybraných, zatím nespecifikovaných, soutěžích pro Khalida Al-Quassimiho. 

"V roce 2018 jsme se rozhodli stavět na tom, na čem už několikátým rokem s Krisem a Craigem pracujeme. Rychlost Krise je neoddiskutovatelná. Když bude uvolněný, tak jako byl na konci roku, tak může být lídrem týmu. Cílem budou pódia a nějaká vítězství. Kris také pojede na pozici v šampionátu. Craig je tím pravým protějškem Krise, když zajížděl velmi stabilní výkony. Má stále prostor pro zlepšení se," okomentoval svoje volbu Yves Matton. 

img-responsive

Nad výkonnosti C3 WRC na šotolině se stále vznášejí otazníky | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Kris Meeke by chtěl zajet dobré výsledky hned v úvodních soutěžích v Monaku a ve Švédsku: "Během první sezony s C3 WRC jsme se toho hodně naučili. Máme hodně informací, které nám pomohou být lepší v roce 2018. I přes pár momentů jsme ukázali náš potenciál. Teď se budeme snažit být spolehlivější a konzistentnější na všech druzích povrchu."

Craig Breen chce využít letošní spolehlivost jako odrazový můstek k prvnímu vítězství v roce 2018: "Musíme stále získávat lepší a lepší výsledky. Udělám vše, co bude v mých silách, abych získal svoje první vítězství na soutěžích jako je Finsko nebo Velká Británie, tedy tam, kde už mám solidní zkušenosti."

img-responsive

Breen letos přesvědčil a dostává důvěru i na rok 2018 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Program Stéphana Lefebvra ve WRC2 zatím nebyl taktéž konkretizován: "Stéphane dostává naši důvěru - jsme přesvědčeni o tom, že bude dobrým ambasadorem vozu C3 R5 v šampionátu WRC2. Značka Citroën vkládá do tohoto vozu velké naděje. Tento program mu umožní získávat další zkušenosti a dále se rozvíjet," zakončil Matton.

Vytisknout

Diskuze: Citroën oznámil jezdeckou sestavu pro rok 2018

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Sébastien Loeb se vrací do WRC! Na kolika soutěžích ho uvidíme?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud