Ogier vysekl poklonu Meekeovi: Je stejně rychlý jako Loeb

iM2, 27. ledna 2016, 11:01 Google+

Vyrovnaný duel s Krisem Meekem na Rally Monte Carlo připomněl Sébastienu Ogierovi jeho předchozí legendární bitvy se Sébastienem Loebem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Chvály se dostává Meekeovi i ze strany Ogiera

Chvály se dostává Meekeovi i ze strany Ogiera | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Trojnásobný mistr světa hovoří po Rally Monte Carlo s velkým respektem o Krisi Meekeovi. Podle jeho slov byl jezdec Citroënu na Monte Carlu stejně rychlý jako Sébastien Loeb v roce 2013 nebo 2015 - tehdy oba Francouzi svedli bitvu o vítězství na Rally Monte Carlo.

"Předtím, než jsem do Monaka přijel, se mě jeden novinář zeptal, jestli to letos pro mě bude jednodušší. Řekl jsem mu, že Monte Carlo není nikdy jednoduché. Letošní souboj nebyl o nic jednodušší než souboj se Sébastienem Loebem," říká Sébastien Ogier. 

Bylo to poprvé po dlouhé době, kdy jezdec jiné značky dokázal dominantního jezdce Volkswagenu ohrozit. Souboj trval až do sobotního odpoledne. "Kris byl velkolepý a opravdu rychlý. Vždycky, když jsem jel opatrněji - to neznamená, že bych to vypustil, jen jsem byl opatrný v nebezpečných úsecích zkoušky, tak mě dohnal."

img-responsive

V roce 2013 svedli při premiéře Pola R WRC v MS krásný souboj o vítězství Loeb a Ogier | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Je škoda, že náš souboj nepokračoval. Měl smůlu. Za normálních podmínek na suchém asfaltu, když máte náskok 30 vteřin, tak je to dostatečný náskok. Těžko se to dohání a můžete začít přemýšlet o vítězství. Ale na Monte Carlu, když špatně zvolíte pneumatiky nebo Váš rival více zariskuje na zledovatělé části zkoušky, tak je okamžitě 30 vteřin pryč."

"Na této rally potřebujete větší náskok než 30 vteřin na to, abyste mohli zvolnit. Určitě moje pozice byla lepší než Krisova, ale pořád jsem věděl, že se musím snažit. Kris odvedl opravdu dobrou práci," zakončil jezdec Volkswagenu, který včera zavítal na závod světového poháru v alpském lyžování do Schladmingu.

Vytisknout

Diskuze: Ogier vysekl poklonu Meekeovi: Je stejně rychlý jako Loeb

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Meeke mohl vyhrát, míní Citroën

Podle Citroënu mohl Meeke Rally Monte Carlo vyhrát

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud