Citroën a Meeke chtějí přesvědčit Loeba k navýšení počtu startů

-haj, 14. března 2018, 18:29 Google+

Šéf továrního týmu Citroën, Pierre Budar, řekl, že je otevřen jakékoliv debatě o rozšíření počtu startů Sébastiena Loeba v letošním roce. Mimo Budara by Loeba rád viděl ve francouzském voze také Kris Meeke. Francouz vedl Rally Mexiko až do doby, než jej potkal defekt. Ten jej srazil na konečné páté místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Máme smlouvu na tři soutěže, zatím. Po Korsice a Španělsku uvidíme, co se bude dát podniknout. Budeme mít možnost si o tom promluvit. Neznám žádného manažera v servisním parku, který nechtěl mít tohoto jezdce ve svém týmu na kompletní sezonu - to samé platí pro nás," přiznal zájem o Sébastiena Pierre Budar. 

Šéf týmu přiznal, že byl překvapen rychlostí, kterou měl Loeb na šotolinové rally, vždyť na tomto povrchu pět let nejel! "Mexiko bylo výjimečnou ukázkou jeho schopností. Viděli jsme, že je stále velmi rychlý a stále dokáže velmi dobře vycházet s autem. Když se druhý den dostal do vedení, tak byl uprostřed boje, ve kterém všichni jeli naplno. Nečekali jsme, že bude tak rychlý. Věděli jsme, že dokáže skvělé věci, ale mysleli jsme si, že bude potřebovat víc času," pokračoval Budar pro 'Autosport'.

img-responsive

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Red Bull Content Pool

Kris Meeke dodal, že věří, že se týmu povede přesvědčit Loeba k více startům - jeho vliv na morálku v celém týmu byl enormní: "Upřímně, by to neuvěřitelné. Všichni jsme cítili tu energii, se kterou přišel - já především. Bylo to tak pozitivní. Říkal jsem to pořád, že jej chci zpět v týmu. Tato soutěž to jen podpořila. Kdybych měl šanci s ním odjet celou sezonu, tak bych se od něj strašně moc naučil.

Dovedete si představit tu sílu, jakou bychom měli, kdyby byl v týmu pro celý rok a Craig seděl ve třetím autě? Je jasné, že bychom byli na špici v boji o konstruktérský titul. Tak proč to nezkusit v příští sezoně? Mohli bychom být hodně silným týmem, kdybychom ho přesvědčili, aby se vrátil na víc závodů."

img-responsive

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Red Bull Content Pool

Sébastien Loeb, který pojede za Peugeot v Rallycrossu, však vše uvedl na pravou míru: "Aktuálně jedu rallycross s Peugeotem a nemůžu dělat vše. Když jsem odcházel z WRC, tak jsem k tomu měl důvody a ty stále platí. Teď jsem se svezl a bylo to cool - ale celý šampionát? To není v plánu."

Loeb by teoreticky ještě letos mohl jet v Německu, tato soutěž nekoliduje s žádným podnikem rallycrossu. Jenomže Francouz se nechal slyšet, že tou dobou "bude na pláži". 

Vytisknout

Diskuze: Citroën a Meeke chtějí přesvědčit Loeba k navýšení počtu startů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Bratři Szejové pokračují v MČR v rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud