Dočkáme se ve WRC více sněhových soutěží? WRC Promoter by to chtěl

iM2, 22. února 2016, 16:14 Google+

Kompetentní lidé by rádi v budoucnu viděli více soutěží WRC na sněhu a to i přesto, že u poslední soutěže ve Švédsku bylo do poslední chvíle otevřené, jestli se vůbec pojede.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Budou v budoucnu ve WRC dvě sněhové rally?

Budou v budoucnu ve WRC dvě sněhové rally? | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

I přes velké problémy letošní Rally Sweden by odpovědní lidé rádi viděli sněhové soutěže ve WRC i v budoucnu a chtěli by dokonce ještě další sněhovou rally přidat. Ve Švédsku přitom letos hodně bojovali s faktem, že před soutěží byla v dané oblasti velká obleva a na tratích RZ prostě nebyl sníh a led. To vyvolalo velké diskuse ohledně toho, jestli soutěž uspořádat nebo ne. Nakonec byla odjeta ve zkráceném formátu.

WRC Promoter GmbH ale po soutěži oznámil prodloužení kontraktu se švédskými pořadateli až do roku 2019. Aktuálně má sněhová soutěž svoje sídlo ve švédském Karlstadu, což je severně od Stockholmu. Některé zkoušky se ale jedou také ve vyšších nadmořských polohách v Norsku. Úřadující mistr světa, Sébastien Ogier, míní, že je pomalu čas na to, "aby se soutěž přesunula více na sever". Nicméně Oliver Ciesla ze společnosti WRC Promoter řekl pro 'Motorsport News', že "je ještě moc brzy, aby se o tom diskutovalo". 

img-responsive

Letošní Rally Sweden nebyla nakonec špatnou soutěží... | foto: Volkswagen Motorsport

"Musíme vést diskuse s FIA a promotéry, jak to bude vypadat v budoucnu, protože tu stále je velká poptávka po sněhových a ledových soutěžích a my u toho máme vysoké finanční požadavky. Nejsme rádi za tu loterii s počasím, ale se zbytkem jsme šťastní. Mistrovství miluje sněžnou rally a má rádo také Norsko a Švédsko. Z pohledu promotéra má rally dobrý trh, velkolepou mediální prezentaci a silnou komerční hodnotu," pokračuje Ciesla.

Místo odklonu od zimních soutěží by tedy do kalendáře mohla nějaká ještě přibýt. "Dívám se na další možnosti pro druhou sněhovou rally, včetně Kanady, Ruska a Japonska. Švédsko má v rallysportu velkou historii a je kultovním podnikem, ale my chceme místo s těmi nejlepšími podmínkami. Bohužel to bude s globálním oteplováním těžší, což jsme letos viděli."

Vytisknout

Diskuze: Dočkáme se ve WRC více sněhových soutěží? WRC Promoter by to chtěl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

RallyCup Kopřivnice II.

Kopřivnické GPD klouzání pro Odložilíka a Kovařčíka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud