Od Mexika čekal Ostberg víc, set-up ale fungoval dobře. Kde byl tedy problém?

iM2, 13. března 2016, 15:13 Google+

Mads Ostberg patří tradičně mezi velmi silné jezdce na soutěži v Mexiku. Letos se mu ale nepodařilo zajet ani jeden výsledek v TOP3. Avšak v cíli mu patřila napřed čtvrtá a po penalizaci Sorda třetí příčka, což není zase tak špatné, ale obecně se od Nora, který měl zase nevýhodnou startovní pozici, asi čekalo víc.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Posádka Ostberg - Floene na trati v Mexiku

Posádka Ostberg - Floene na trati v Mexiku | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

V pátek večer zvolil Ostberg špatně pneumatiky, následkem čehož ztrácel dle odhadů asi půl vteřiny na kilometr na ty nejrychlejší. Na druhou stranu je třeba přiznat, že jeho Ford Fiesta RS WRC měl vždy problémy s mexickou vysokou nadmořskou výškou. Jezdec M-Sportu ale takový rozdíl od své standardní výkonnosti nečekal.

"Byla to náročná rally, ale my jsme se dobře bavili a jsem rád za to, že jsme skončili na čtvrtém místě. Samozřejmě, s penalizací Daniho jsme teď třetí, ale výsledek je pro mě stále stejný. Myslím, že jsme jeli po celý víkend pěkně a zajistili si dobré body do šampionátu. Set-up na šotolině fungoval velmi dobře, ale myslím, že je docela spravedlivé říci, že jsme čekali trochu víc, to se týče mě i týmu," říká Mads Ostberg.

img-responsive

Po třetí soutěži ve WRC s Ostbergem má navigátor Ola Floene na kontě více bodů, než by měl s Mikkelsenem. To čekal asi málokdo | foto: M-Sport/McKlein

"Víme, že máme hodně práce a máme pár nápadů, které by nám mohly pomoci stát se konkurenceschopnějšími od příštích soutěží. Chceme se poprat o přední příčky a myslím, že každý je toho schopen a odhodlán se o to pokusit." Na druhou stranu se na Ostbergův výsledek můžeme dívat tak, že díky stabilním výkonům na doposud odjetých soutěžích (čtvrtý na Monte Carlu, třetí ve Švédsku a po penalizaci Sorda třetí v Mexiku) je Nor v průběžném pořadí na pěkném druhém místě za dominantním Sébastienem Ogierem. Na Andrease Mikkelsena má náskok devíti bodů.

V Argentině ale díky tomu bude mít ještě o něco těžší pozici, když první dva dny bude čistit trať, když pojede po Ogierovi druhý. Šéf týmu M-Sport, Malcolm Wilson, je ale s výkony svého svěřence spokojen. "Druhé [místo] v šampionátu pro Madse je fantastická pozice a dokazuje to, čeho je náš tým schopen. Na této rally jsme očekávali o trochu víc, a tak musíme porozumět tomu, proč nebyl dostatečně rychlý dle naší představy."

Vytisknout

Diskuze: Od Mexika čekal Ostberg víc, set-up ale fungoval dobře. Kde byl tedy problém?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

První soutěž Mistrovství Evropy má překvapivého vítěze

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud