M-Sport zvyšuje tlak na Camilliho. V Argentině musí dojet

iM2, 21. dubna 2016, 12:26 Google+

Malcolm Wilson, šéf týmu M-Sport, před Rally Argentina zvyšuje svůj tlak na novice v týmu, Erica Camilliho. Brit se nechal slyšet, že Francouz musí dokončit víkendovou rally v Argentině.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Uspěje tentokrát Camilli?

Uspěje tentokrát Camilli? | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Eric Camilli zažil extrémně nepovedený vstup do své kariéry jezdce WRC - z úvodních třech soutěží dokončil jenom v Mexiku na 16. místě, avšak havaroval ve všech třech soutěžích. Francouz se proto minulý týden hlásil na základně M-Sportu ve Velké Briánii, kde společně s Malcolmem Wilsonem hovořili o vstupu do sezony a přístupu k Rally Argentina. 

"Tuto rally dokončí. Ví, co má dělat. Potřebuje projet všechny zkoušky s rozumem. Psychicky jde o jeden z nejdůležitějších bodů," říká Malcolm Wilson. Pro Erica jde opět o velkou výzvu - nikdy v minulosti v Argentině nestartoval. Vloni však naštěstí odjel alespoň seznamovací jízdy.

"Start do sezony byl velmi, opravdu velmi těžký. Chci splatit důvěru týmu, kterou ve mě i v těchto týdnech projevili. Naším cílem bude udržet dobrý rytmus na všech zkouškách, vyhnout se nástrahám a dovést auto do cíle," připouští opatrný přístup jezdec.

img-responsive

Ve Švédsku Camilli dost tvrdě havaroval | foto: M-Sport/McKlein

Camilli byl původně mladíkem Toyoty, před letošní sezonou však nahradil Elfyna Evanse. Camilli a Mads Ostberg by se měli v Argentině těšit z vyšší konkurenceschopnosti Fordů Fiesta RS WRC poté, co tým po Mexiku odhalil problém, který jim na první šotolinové soutěži roku ubíral výkon. 

"Když jsme se dívali na data poté, co jsme auta dostali zpět sem [do sídla týmu], tak jsme zjistili, že zde byl problém. Udělali jsme chybu v mapování motoru, v Argentině už budeme mít opravenou mapu. Je nezpochybnitelné, že jezdci ucítí změnu v odezvě plynu a také v průběhu točivého momentu motoru," popsal Wilson, jehož tým v Mexiku oslavil 200. bodovanou soutěž v řadě za sebou.

Vytisknout

Diskuze: M-Sport zvyšuje tlak na Camilliho. V Argentině musí dojet

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kubica jel naposledy v barvách Lotosu letos na Monte Carlu

Kubica ztrácí podporu Lotosu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud