Citroën dokončil druhý test C3 WRC + video

iM2, 17. května 2016, 09:14 Google+

Tři týdne po prvním testu zbrusu nového C3 WRC se Citroën vydal do Portugalska na další vývojový test. Během testů jezdil tým za všech možných povětrnostních podmínek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën C3 WRC

Citroën C3 WRC | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Maskovací folie, kterou tým Citroën používá, nebyla občas ani potřeba - během druhého testu totiž C3 WRC byla dost často zahalena do bahna. Během testu pršelo, tým zažil i krupobití, mlhu a na závěr i slunce. Šlo tedy o test za všech možných podmínek.

"Byli jsme vlastně docela rádi, že panovaly tak rozmanité podmínky. Mohli jsme tak vyzkoušet různá nastavení," přiznává spokojenost týmu technický ředitel projektu C3 WRC, Laurent Fregosi. Test trval čtyři dny a za volantem se tentokrát střídali Kris Meeke a Stéphane Lefebvre. 

"Když vidíte, že náš nový vůz WRC zvládl dva dlouhé a náročné testy bez velkých problémů, pak jste spokojen. Je to také odměna pro ty, kteří na tomto projektu již více než rok pracují," říká Fregosi, který do prototypového speciálu nechal zabudovat asi 380 koňový motor ze závodní verze modelu C-Elysée, který v oblasti výkonu už odpovídá budoucí specifikaci vozů WRC.

U Citroënu tak akuálně vyhodnocují data nejen z prvních dvou vývojových testů, ale zároveň také pracují na stavbě druhého testovacího speciálu. Ten by měl brzy vyrazit na asfaltové testy. Tempo testů by tedy mělo začít zrychlovat. "Půjde to takto tak dlouho, dokud nedostaneme homologaci pro závodní auto na Rallye Monte Carlo 2017. Tento bod se zdá být ještě daleko, ale přesto tu bude rychleji, než si myslíme," dodává Fregosi s odkazem na nabitý testovací program následujících měsíců.

"Během testu jsme měli několik cílů - samozřejmě jsme chtěli otestovat spolehlivost spousty komponent. Uvedený nájezd každého dílu je sledován, abychom věděli, že odpovídá homologaci. Už jsme ale také hledali vhodné nastavení a snažili se, aby se jezdec cítil pohodlně."

Vytisknout

Diskuze: Citroën dokončil druhý test C3 WRC + video

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Video: Toyota a Volkswagen pokračují s testy vozů 2017 na šotolině

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud