Ogier smeká před Tänakem: Vítězství v Polsku si zasloužil

iM2, 8. července 2016, 10:02 Google+

Mistr světa, Sébastien Ogier, vysekl podporu před Ottem Tänakem za jeho výkon v Polsku. Podle názoru Francouze si Estonec vítězství na rychlých šotolinových tratích zasloužil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier ukázal v cíli soutěže sportovní gesto

Ogier ukázal v cíli soutěže sportovní gesto | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Jezdec týmu DMACK, Ott Tänak, byl dlouho na čele soutěže v Polsku a byl velmi blízkou zisku svého prvního vítězství s vozem WRC. Avšak na předposlední zkoušce soutěže přišel defekt, který jej odsunul za záda Andrease Mikkelsena na druhé místo.

Ogier byl jedním z prvních, kdo zdecimovanému Tänakovi v cíli Power Stage gratuloval. Po několika slovech útěchy smutného Otta vzal na ramena jako by se stal vítězem on - toto gesto vysloužilo Sébastienu Ogierovi velké uznání z celého světa WRC. 

"Myslím, že nám ho všem bylo v tu chvíli líto. Takže jsem mu přesně tohle řekl. Vítězství si opravdu zasloužil. Jako vždy jel Ott v Polsku jako blázen - opravdu velmi, velmi rychle. Měl akorát velkou smůlu. Tohle je ale součást motorsportu, ale je velmi těžké to akceptovat, když saháte po svém prvním vítězství. Získal ale dobré body a to je vždy důležité," říká Sébastien Ogier.

Francouz také pochválil svého kolegu, Andrease Mikkelsena. Ten se celou soutěž držel ve stínu Otta a čekal na příležitost: "Nejde o vítězství, které by mu [Mikkelsenovi] spadlo do klína. Andreas jel celý víkend velmi pěkně a rychle, takže jde pro něj o skvělé vítězství."

Vítěz soutěže, Mikkelsen, přiznal, že přesně ví, jak se Ott Tänak v Polsku cítil, protože se mu stejná situace přihodila vloni ve Švédsku, když udělal hodiny pět kilometrů před cílem poslední zkoušky soutěže.

Podle Josta Capita si Mikkelsen vítězství zasloužil, nicméně smekl také před Tänakem: "Události závěrečné etapy byly velkou smůlou pro Otta a Raiga. I oni by si plně zasloužili vítězství. Před jejich výkonem máme velký respekt. Jsem si jistý, že jejich čas ve WRC přijde."

Vytisknout

Diskuze: Ogier smeká před Tänakem: Vítězství v Polsku si zasloužil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia v galerii Jany Duškové

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud