Capito po Německu: Je opravdu těžké odcházet, ale moje práce je hotová

iM2, 29. srpna 2016, 22:39 Google+

Odcházející šéf VW Motorsport, Jost Capito, řekl, že je přesvědčen, že pro něj nadešel správný čas, aby odešel. Zároveň věří, že jeho již bývalý tým bude úspěšný i v roce 2017, kdy se ve WRC dočkáme nových aut.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Capito, Jost

Capito, Jost | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Nedávná Rally Deutschland byla poslední soutěží pro Josta Capita v čele týmu Volkswagen. S týmem se symbolicky rozloučil vítězstvím Sébastiena Ogiera. Jost míří, jak je známo do Formule 1 do týmu McLaren, avšak sám příznal, že mu bude rallysport chybět a že v posledních čtyřech letech se pro něj jednalo o "více než naplnění snu"

"Dnešek byl mým prvním vystoupením v rally s Volkswagenem před tím, než se v půli září přesunu do nové práce. Všecko je o to sladší, že máme co oslavovat. Musím poděkovat Sebovi [Ogierovi] a Julienu [Ingrassiovi] za to, že dostáli svému slibu [a zařídili vítěznou rozlučku]. Je to opravdu dobré a od nich hezké. Odjeli moc pěknou rally a jsem opravdu šťastný, že tento pár vidím zpět na nejvyšším stupínku podia po krátkém období," říká Jost Capito

"Na šotolinových tratích výsledkem pravidla, které je nutilo otevírat trať, museli hodně trpět. To znamenalo, že neměli žádnou šanci na výhru. Využili tak malé výhody, které jim toto pravidlo dává na asfaltu. Ale neměli to tu lehké: měnící se podmínky udělaly výběru gum náročným a nedávaly žádný prostor pro chyby."

"Musím poděkovat celé rally komunitě, všem mediím, žurnalistům, fotografům, televizním posádkám, všem týmům a jezdcům, ale zvláště všem fanouškům kdekoliv na světě. Stvořili nás a tým zažil nejfantastičtější čtyři roky, které jsme v našich životech měli. Je opravdu těžké odcházet, ale moje práce je hotová. Je to, jako když se vaše děti stanou dospělými a odejdou z domu. Stále se staráte, ale musí se postavit na svoje vlastní nohy. Jsem přesvědčen o tom, že je teď správný čas."

"Tým může být úspěšný. Na autě pro rok 2017 jsme udělali skvělou práci a udělali jsme všechno správně, takže by to mohlo být úspěšné. Máme skvělé zkušenosti. Bez vás [médií] by to nikdy nebyla taková cesta. Bylo to více, než když se sen stává realitou. Opravud to budu hodně postrádat. Ale myslím, že když slyším veškeré ty diskuze - a můj bratr mi posílá veškeré ty komentáře na Twitteru - tak někteří lidé mohou být také šťastní, že teď odcházím. Zůstanu v kontaktu a vždy budu sledovat rally, protože pro mě to nejlepší motorsport, který tu je. Z paddocku Formule 1 udělám velké rallyové fanoušky, slibuji!"

Na otázku, co si do F1 z WRC, kde působil u týmů Volkswagen a Ford, přenese, Jost odpověděl, že se každý sport může z rally poučit: "Rally je velmi profesionální ale také zábavná. Spousta lidí si myslí, že když si práci užíváte, tak nemůžete být profesionální a úspěšní, že to zkrátka nejde dohromady.

Ale já si myslím, že rally naopak ukazuje, že když si lidé práci užívají, výsledky jsou ještě lepší. V Anglii říkavají: 'work hard, play hard [tvrdě pracuj, hraj tvrdě]' a to se pokusím přenést do F1. Myslím si, že komunita rally je opravdu jedinečná a každý sport si z rally něco může vzít."

Vytisknout

Diskuze: Capito po Německu: Je opravdu těžké odcházet, ale moje práce je hotová

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Kopecký se zapsal do historie pátým triumfem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud