Jan Kopecký ve Švédské rally třináctý

ar1, 5. února 2006, 20:35 Google+

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek úspěšně dovezla vůz Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký do cíle Švédské rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Prioritou týmu bylo získání velmi cenných poznatků z jediné klasické zimní soutěže v seriálu Mistrovství světa v automobilových soutěžích. Jan Kopecký zvládl nástrahy devatenácti náročných rychlostních zkoušek a v cíli mu patří třináctá příčka. Škoda Fabia WRC pilotovaná Janem Kopeckým byla jediným vozem této značky v cíli Švédské rally.

„V závěrečné etapě se střídaly krátké a dlouhé rychlostní zkoušky. Nám více vyhovovaly delší erzety, které vedly po širších a rychlejších úsecích. V kratších testech se objevovaly místy velmi hluboké koleje a tyto pasáže byly i výrazně užší a techničtější. Odjeté kilometry ve Švédsku jsou velmi cenné a již nyní se těším do Španělska, kde jsme v loňském roce získali první bod v hodnocení Mistrovství světa v rally. Pochopitelně moje poděkování patří celému týmu, který pracoval na výbornou během celé soutěže,“ sdělil v cíli soutěže Jan Kopecký.

„I ve Švédsku jsme cítili velkou podporu českých fanoušků, vlajek bylo podél trati i v servisu hodně a byly nepřehlédnutelné. Cenné poznatky ze Švédska budeme zúročovat v dalších startech. Během soutěže jsme postupně zrychlovali, jak se zvyšovala naše sebedůvěra na tomto povrchu. Skvělou práci odvedli naši mechanici, kteří před závěrečnou sekcí vyměnili spojku u našeho vozu s dostatečnou časovou rezervou,“ doplnil Filip Schovánek.

„Naše posádka je stále na tomto povrchu bez výraznějších zkušeností a proto bylo nejdůležitější dovézt vůz Škoda Fabia WRC do cíle. Tento úkol se úspěšně podařil, neboť Jan se správně rozhodl nepřeceňovat své možnosti. Díky tomu nechyboval a vyvaroval se zbytečných ztrát vlivem chyby pilota. Prioritou pro nás byla spolehlivost a rychlost řadíme až na druhé místo. Ta přijde časem s postupně sbíranými zkušenostmi. Švédská rally je dlouhodobě jednoznačně výsadou skandinávských pilotů a proto jsem spokojen s naším výsledkem ve Švédsku,“ dodal Josef Kopecký.

Czech Rally Team Škoda-Kopecký se nezúčastní třetího dějství seriálu Mistrovství světa v rally, který pokračuje v Mexiku. Škoda Fabia WRC s posádkou Jan Kopecký-Filip Schovánek se opět na tratě světového šampionátu vrátí v Katalánské rally, která bude odstartována 24.března 2006.

CRT Škoda Kopecký
Foto: Petr Lusk / eWRC

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký ve Švédské rally třináctý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

I Švédsko patřilo Marcusi Grönholmovi! - anotační foto

I Švédsko patřilo Marcusi Grönholmovi!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud