Petr Krajča s Honzou Houštěm vstupují do sezony se stejnými partnery a v nových barvách

Miroslav Vebr, 5. března 2017, 16:49 Google+

Zlínská dvojice Petr Krajča a Honza Houšť začala spolupráci v loňském roce, kdy Petr poprvé usedl do soudobého vozu. Na konci sezony z toho bylo 3. místo v RSS ve třídě 8, byť sahali po celkovém vítězství. Pro letošní rok se posádka nemění, přesto dochází k zajímavým změnám.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Krajča, Petr - Houšť, Jan

Krajča, Petr - Houšť, Jan | foto: Minařík Racing

Sdílejte článek

V loňském roce jste sahali po vítězství ve třídě 8, ale nakonec z toho byl bronz. Už jste překousali to zklamání?

Petr Krajča (PK) „Mě osobně to už přešlo. Nakonec jsme i ten bronzový stupínek poctivě oslavili a uvědomil jsem si, že na první rok se soudobým vozem je to pěkné umístění.“

Honza Houšť (HH) „Asi pro každého, kdo má na dosah celkové prvenství, je těžké zkousnout to, že cíle nedosáhl. Přesto, když vezmu zpět loňskou sezónu, která pro nás byla úplně ve všem nová, tak ji beru jako úspěšnou. Pro Petra nové auto s přední hnanou nápravou. Pro mě nový řidič, který jede rychle a moc času na sladění nebylo. Takže do půl sezóny jsme si vyměňovali poznatky, abychom naší spolupráci výborně vyladili. Od Pačejova už vše fungovalo na jedničku. A v Plzni na vyhlášení výsledků jsme si ceremoniál plně užili a mohli se radovat z poháru. Pochopitelně pak následovala i menší oslava (smích)“.

Jak probíhala zimní příprava, kolik času jste strávili v posilovnách?

PK „Posilovna by pro mě byla snad za trest (smích). Chodili jsme hrát jen badminton, ale musíme i tuto jedinou sportovní činnost na chvíli přerušit, protože jsem si před 14 dny podvrtnul kotník a musím ho dát do kupy, abych mohl dobře šlapat po plynu. Stále mě pobolívá, ale věřím, že na začátku sezóny bude dobrý“.

HH „Také u mne se ježí chlupy na těle při vyslovení slova posilovna. Tudíž jsem s nadšením uvítal Petrův návrh, že se pořádně zapotíme i při badmintonu. Ten jsme chodili hrávat pravidelně o víkendech, a když nám to dovolil čas, tak i v týdnu večer. Po úspěšném absolvování fyzických testů u sportovního lékaře jsme si dali jako odměnu účast na zabijačce na Pasekách. A to byla asi ta nejlepší posilovna JJJ“.

Jaké jsou plány na letošní sezónu, kde vás uvidíme a s čím?

PK „U nás má vše pod palcem Janek a podle toho, co mi prozradil, tak poprvé obleču závodní kombinézu na Valašské rally. Autu zůstávám věrný, tedy alespoň značce a skupině N“.

HH „Dnes už na 100% víme kalendář pro letošní sezonu, takže jako jedni z prvních se ho dozvíte. Začínáme Valašskou rally a následovat bude kompletní série rallysprintů. K těmto závodům přibyde i domácí Barumka, která je po loňském výborném zážitku pro nás povinností. Ve sprintech je jen jedna podmínka, a to je, že chceme, aby se konala pačejovská rally, na kterou se moc těšíme. Naopak Rally Most nejspíše vypustíme z důvodu časového presu. Z dalšího, co se u nás nemění je, že zůstaneme věrní dvěma našim partnerům, a to je MINAŘÍK RACING a HANKOOK. Změna nenastává ani u závodní techniky. Po velkých jednáních a oslovení budoucích sponzorů se nám nepodařilo naplit rozpočet na vůz Clio R3 a tak zůstáváme věrní vozu Renault Clio sport specifikace N. Luba Minařík teď auto dává dohromady a připravuje ho na první závod. Jedinou změnou tedy zůstane zcela nový design auta, který bude v našich oblíbených zlínských barvách“.

Jaké jsou cíle?

PK „Naším cílem bude samozřejmě obsadit přední příčky na každém závodu tak, abychom mohli bojovat i o body do Hankook cupu. A v MČR uvidíme, jak se nám bude dařit, ale chtěl bych jet stále plný plyn a držet to, co to dá a být jeden z nejrychlejších“.

HH „Cíle máme jen ty největší JJJ. Ne, chceme samozřejmě zajet ty nejlepší výsledky a udělat sponzorům pořádnou reklamu. Ale vše je podloženo formou a tréninkem, který budeme muset zvýšit během celé sezóny. Budeme muset i častěji sednout do závodničky a po delší pauze si to opět ošahat, hlavně před Pačejovem, protože zrovna tam je delší pauza. Nezbývá už nic jiného, než jen poděkovat partnerům, díky kterým můžeme tenhle krásný a rychlý sport dělat. A abych nezapomněl ani na fanoušky, jste skvělí – držte nám i letos palce, jste vidět na každém závodě“.

Vytisknout

Diskuze: Petr Krajča s Honzou Houštěm vstupují do sezony se stejnými partnery a v nových barvách

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Citroën připraví poprvé tři speciály C3 WRC na Korsiku

Citroën se třemi C3 WRC už od Korsiky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud