HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2019 na startu

Aleš Holakovský, 29. března 2019, 18:17 Google+

Kromě Mistrovství České republiky v rallye odstartuje na Valašské Rally také nový ročník HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY. Tohoto poháru, který je vypsán pro jezdce soutěžící na závodních pneumatikách značky HANKOOK, se v loňské sezoně zúčastnilo více než padesát jezdců. 

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Stejně jako v minulých letech, i letos se v poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY budou na dálku utkávat jezdci pěti níže vyjmenovaných šampionátů:

Mistrovství ČR v rally, Rallysprint série/Pohár 2+, MČR v rally historických automobilů, Majstrovstvá Slovenska v rally, Slovenský Rally Pohár.

Body budou účastníkům poháru přidělovány na základě výsledků v jejich třídách (soudobé vozy), potažmo kategoriích (MČR-HA). V bodovém hodnocení bude opět zohledněn také počet startujících v dané třídě či kategorii. Šanci na vyšší počet bodů z jednotlivých soutěží tedy budu mít ty posádky, které se musejí utkávat s větším počtem soupeřů.

V loňském roce posádky jedoucí na pneumatikách HANKOOK výrazně promlouvaly i do celkového pořadí českých rallyových šampionátů i jednotlivých soutěží. Připomeňme například výkon Miroslava Jakeše, který na pneumatikách HANKOOK bojoval o třetí místo s Dani Sordem až do samého závěru Barum Czech Rally Zlín. Na této soutěži také pneumatiky HANKOOK dopomohly k vítězství ve třídě 4 v rámci MČR Miroslavu Janotovi na Porsche 997 GT-3. Účastníci poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY slavili loni celou řadu republikových titulů. V Rallysprint sérii zvítězili jezdci na pneumatikách HANKOOK hned ve čtyřech třídách - ve třídě 8 to byl Petr Krajča, ve třídě 11 Tomáš Uher, ve třídě 17 Josef Urban a ve třídě 18 Martin Černý. V MČR v rally slavil mistrovský titul ve třídě 8 taktéž Petr Krajča a zapomenout nesmíme ani na vicemistrovský titul ve třídě 3 pro celkového vítěze HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2018 Martina Šikla. Ke třetímu místu ve třídě 4 pomohly Hankooky Radoslavu Nešporovi a v průběhu sezony jsme je mohli vidět i na dalších vozech Porsche. Samostatnou kapitolou je MČR historických automobilů. To se stalo, s malou nadsázkou, jakýmsi „Hankook cupem“, když se účastníci poháru Bohumír Svoboda jr., Petr Němec, Jan Frei a Jindřich Štolfa stali mistry v kategoriích 2 až 5, čili ve všech významněji obsazovaných. Jezdci na pneu HANKOOK obsadili v MČR-HA i většinu dalších medailových postů v jednotlivých kategoriích.

„Nově je k dispozici pneumatika s mokrou směsí i v nejmenším rozměru 160/530 R13 v dezénu Z205. Pneumatiky Z205 v rozměrech 13" - 15" jsou opatřeny homologací (E) bez nápisu „for competition“ a jsou schválené i pro Mistrovství Evropy historických automobilů (FIA EHSRC),“ upozorňuje Martin Kamiš, zástupce promotéra poháru, společnosti MK-RACING, která je zároveň dodavatelem závodních pneumatik HANKOOK, a pokračuje: „I letos jedeme v celkem pěti českých a slovenských šampionátech, byť je pravdou, že z hlediska množství i výsledků dominují jezdci ze tří českých šampionátů. Pokud se posádka přihlásí do našeho poháru v rámci více mistrovství, tak se jí do celkového hodnocení HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY bude počítat to mistrovství či série, ve kterém nasbírala nejvíce bodů. V loňském roce jsme měli posádky, které nám bodovaly až ve třech šampionátech.“

Stejně jako v minulých letech se bude v HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY bojovat o to nejcennější pro každého jezdce – o špičkové závodní pneumatiky. Věcnými cenami pro vítěze jsou:

1. místo – 8ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 60.000,- Kč vč. DPH)

2. místo – 4ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 30.000,- Kč vč. DPH)

3. místo – 2ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 15.000,- Kč vč. DPH)

Podmínkou pro účast v poháru je vyplnění přihlášky. Na jejím základě pak může soutěžící zakoupit pneumatiky za zvýhodněných podmínek. Přihlášku a další podrobné informace o poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2019, stejně jako nabídku závodních pneumatik HANKOOK, naleznete zde: http://www.hankookmotorsport.cz/?page_id=1044 

Veškeré informace i přihlášky Vám zástupci promotéra poháru rádi podají také osobně ve stanu HANKOOK Motorsport v servisních zónách na všech soutěžích MČR v rally, Rallysprint série i MSR v rally. Zde také poskytuje HANKOOK pro všechny své zákazníky bezplatný pneuservis a poradenství v průběhu všech závodů.

Vytisknout

Diskuze: HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2019 na startu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Test Jan Kopecký

Na shakedownu Valašky nejrychleji Kopecký

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud