Jezdci OMV Kronos Citroen WRT o Norsku

Adam Eliáš, 15. února 2007, 20:56 Google+

Daniel Carlsson z OMV Kronos Citroen uvedl, že v nadcházejícím podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích v Norsku, hodlá tvrdě udeřit na čelní příčky celkového pořadí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Carlsson, Daniel

Carlsson, Daniel | foto: OMV Kronos WRT

Sdílejte článek

Rally Norway (16.2. - 18.2) je třetí soutěží kalendáře WRC 2007 a současně Carlssonovým druhým závodem s vozem Citroen Xsara WRC.  „Švédsko umocnilo můj zážitek ze závodu, zvláště, když bitva pokračuje už příští víkend další soutěží na sněhu,“ řekl Daniel ve Švédsku.

Mimo toho bývalý jezdec Peugeotu by mohl mít nepatrnou výhodu oproti většině špičkových jezdců. Umění jízdy na sněhu ukázal, když se při své premiéře v roce 2006 držel na druhém místě. Bohužel tři zkoušky před cílem skončil mimo trať.

„Samozřejmě, že Švédsko byla z mé strany velmi dobrá příprava. Byl jsem schopen si na Xsaru WRC zvyknout, stejně jako můj navigátor Denis Giraudet,“ řekl Daniel. „Těch 350 kilometrů rychlostních zkoušek znamená, že jsme perfektně připraveni. V Norsku pojedu tvrdě s cílem dosáhnout co nejlepšího výsledku. 27 vozů specifikace WRC ve startovním poli slibuje vyrovnaný závod.“

Carlssonův týmový kolega Manfred Stohl je také docela sebevědomý. Rakouský pilot věří, že v jeho prospěch může hrát fakt, že norská rally je v kalendáři novinkou. „Díky mým zkušenostem si rychle zvyknu na nové podmínky,“ uvedl Manfred. „Ale na druhé straně, většina Skandinávských jezdců zná tuto soutěž velice dobře, budou zde udávat tón. Výsledek podobný tomu ve Švédsku by pro mne byl velkým úspěchem,“ dodal.

Foto: OMV Kronos WRT

Vytisknout

Diskuze: Jezdci OMV Kronos Citroen WRT o Norsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Triner, Emil

6. ročník Rally Vysočina

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud