Jan Kopecký po druhé etapě Portugalské rally

Marek Šteigr, 31. března 2007, 23:58 Google+

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek odstartovala do druhé etapy Portugalské rally se snahou o dosažení alespoň dílčích úspěchů po včerejší smolné etapě. Během té Jan Kopecký odstoupil a ztráta posádky CRT - Kopecký činila kvůli penalizacím za nedokončené páteční rychlostní zkoušky více než třicet minut.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Úvodní testy byly dnes na rozdíl od včerejší etapy velmi kluzké, neboť povrch rychlostních zkoušek vydatně pokropil liják. Jan Kopecký v sobotní etapě dosáhl třech časů v první desítce a nejlepší umístění si připsal v desáté rychlostní zkoušce, kterou dokončil jako osmý nejrychlejší. Během druhé etapy se posunul v průběžné klasifikaci o třicet míst, ale i do nedělní etapy odstartuje opět pouze s cílem dosažení kvalitních časů v jednotlivých rychlostních zkouškách, neboť ztráta z páteční etapy nedává možnost kvalitního výsledku v celkovém hodnocení.

 „Průběh dnešní etapy se mi hodnotí pochopitelně mnohem lépe. Ačkoliv Jan nevstoupil do sobotní etapy ideálně, v průběhu dne dokázal postupně zrychlovat a dosáhnout časů v první desítce. Především mezičasy v rychlých úsecích erzet jsou velmi dobré. V pasážích na vytočený třetí, čtvrtý a pátý rychlostní stupeň dosahuje Jan velmi dobrých mezičasů. Naopak především ve výjezdech z pomalých zatáček a do kopce bohužel výrazněji ztrácíme.Dopoledne měli všichni jezdci problém se špatnou trakcí, neboť kvůli lijáku bylo na trati velké množství bláta. Jan nedosahoval časů, se kterými bychom mohli být spokojeni. Z části bylo příčinou horší nastavení podvozku pro takto kluzký povrch a ani Jan se s bahnitým povrchem nevypořádal ideálně.“ 

 „Před druhými průjezdy stačila trať oschnout a Jan již byl s trakcí vozu Škoda Fabia WRC spokojen. Dosahované časy naší posádkou se výrazně zlepšily. Ztráta na vedoucí jezdce je sice výraznější než bychom si přáli, ale ti v Portugalsku jedou vlastní závod. Ze srovnání s piloty s obdobnými zkušenostmi tak i s domácím pilotem těžícím ze znalosti podmínek i trati nevychází Jan vůbec špatně. Pochopitelně se ovšem chceme v budoucnu měřit i s těmi nejrychlejšími,“ řekl po sobotní etapě vedoucí týmu Josef Kopecký.

Portugalskou rallye zakončí v nedělní etapě pět rychlostních testů o celkové délce 81 kilometrů.

 

Zdroj: Tisková zpráva CRT Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký po druhé etapě Portugalské rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Jan Kopecký v sobotní etapě dosahoval časů v první desítce - anotační foto

Jan Kopecký v sobotní etapě dosahoval časů v první desítce

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud