Grönholm musí přidat, říká Gardemeister

Marek Šteigr, 22. dubna 2007, 19:12 Google+

Toni Gardemeister který v letošní sezoně brázdí tratě světových soutěží s vozem Mitsubishi Lancer WRC předpovídá, že následující tři šotolinové soutěže MS rozhodnou o tom, jestli Marcus Grönholm bude v letošní sezoně útočit na titul mistra světa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gardemeister, Toni

Gardemeister, Toni | foto: moottorimaailma

Sdílejte článek

Gardemeister v rozhovoru pro britský server cash.net  uvedl, že je v této části sezony velmi těžké odhadnout, kdo v letošním šampionátu vystoupá na úplný vrchol. Je podle něj však jasné, že Marcus Grönholm musí v následujících soutěžích v Argentině, na Sardinii a v Řecku nasbírat co nejvíce bodů a pokusit se vytvořit si před letní pauzou co největší bodový náskok před suverénem posledních let Sebastienem Loebem.

 

Druhá polovina sezony, která začne po dvouměsíční přestávce začátkem srpna ve Finsku, bude podle Gardemeistra více vyhovovat Loebovi, protože se v ní pojedou čtyři podniky na asfaltu, a tento povrch je v posledních letech jasnou doménou mistra světa z Francie.

 

„Je velmi předčasné dělat jakékoliv prognózy nebo závěry v této části sezony, protože vše se může ještě změnit“ odpověděl Gardemeister na otázku kdo se stane letošním rallyovým šampionem.

 

„Nicméně si myslím, že pokud Sebastien Loeb získá v první polovině sezony na šotolinových soutěžích dostatek bodů, bude v honbě za titulem mistra světa ve výhodnější pozici. Druhá část letošního šampionátu totiž zahrnuje čtyři asfaltové podniky a na tomto povrchu je Loeb k neporažení.“

 

„Neznamená to ovšem že Marcus je předem z boje o letošní titul vyřazen. Naopak, letos je velmi rychlí a to samé platí i o Mikkovi (Hirvonen). Ten by mohl letošní boj o nejvyšší příčku velmi ovlivnit. Pokud totiž bude dojíždět před Loebem, bude mu brát důležité body a pomůže tak svému týmovému kolegovi Grönholmovi.“ dodal ještě sympatický Fin.

 

Na otázku jak dopadne letošní šampionát týmů Toni řekl, že to bude uzavřená bitva mezi týmy Citroen a Ford. Zároveň dodává, že v této soutěži favorizuje tým Ford, protože si myslí, že tento tým má lepšího jezdce na pozici týmové dvojky.

 

„Myslím si že v šampionátu značek má větší šance tým Ford, protože oba jeho jezdci Grönholm i Hirvonen jsou velmi dobří ve všech závodech a na všech površích. V tuto chvíli to vypadá, že Dani Sordo nedosahuje na šotolinových soutěžích takových výsledků jako Hirvonen a přitom pokud chce tým Citroen pomýšlet na titul, měl by se Sordo umisťovat před Hirvonenem.“ řekl na závěr Toni Gardemeister.
Vytisknout

Diskuze: Grönholm musí přidat, říká Gardemeister

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Jan Kopecký stříbrný s vozem Škoda Fabia Kit Car - anotační foto

Jan Kopecký stříbrný s vozem Škoda Fabia Kit Car

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud