Emil Triner otestuje okruhové Toledo

Michal Bartoň, 2. června 2004, 10:23 Google+

Poslední květnový víkend se u značky SEAT nesl ve sportovním duchu: V Českém Krumlově se jela tradiční SEAT Rallye, na které..

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Emil Triner s vozem SEAT Cordoba WRC EVO III v tvrdé konkurenci vybojoval skvělé čtvrté místo, na autodromu v Brně se zase při dalším podniku ME cestovních vozů ETCC skvěle předvedla okruhová Toleda Cupra, jejichž piloti se v cíli obou závodů postavili na stupně vítězů. Navázali tím na nedávný úspěch na německém okruhu Hockenheim, kde Jordi Gené vybojoval pro SEAT třetí místo.

Už v kvalifikačních jízdách jezdci týmu SEAT Sport naznačili, že do Brna přijeli sbírat mistrovské body: Rickard Rydell, někdejší šampion britského mistrovství cestovních vozů BTCC, napodobil týmového kolegu Jordi Geného, který byl před dvěma týdny nejrychlejší v kvalifikaci, a absolutně nejlepším kvalifikačním časem si zajistil nejvýhodnější pozici na startu závodu. V něm se mu pak podařilo vybojovat druhé místo, což je nejlepší dosavadní výsledek značky SEAT v šampionátu ETCC. "Jsem absolutně šťastný - dosud jsem ještě nevyhrál žádný závod ETCC, ale druhé místo z Brna je pro mě jako vítězství! Jsem opravdu rád, že po dobrém výsledku na Hockenheimu jsem dokázali výrazně bodovat pro SEAT i v Brně," komentoval svůj výkon na Masarykově okruhu Rickard Rydell.

Ve druhém brněnském závodě obhajoval barvy týmu SEAT Sport nejlépe Frank Diefenbacher, který po tvrdých soubojích s piloty BMW získal vynikající třetí místo v absolutní klasifikaci: "Dělal jsem opravdu co se dalo - kdyby byl závod o jedno či dvě kola delší, možná to mohlo být jinak. Ale třetí místo je také velmi cenné a já jsem splnil svůj cíl." Rickard Rydell, stříbrný z prvního závodu, dojel ve druhém sprintu na bodovaném pátém místě.

"Do Brna jsem jeli s náročným cílem probojovat se na stupně vítězů - a to se nám podařilo hned dvakrát a navíc jsem dosáhli nejlepšího výsledku za dobu působení značky SEAT v ME cestovních vozů," říká Jaime Puig, šéf sportovní divize automobilky SEAT. "Na stupních vítězů se letos vystřídali už všichni tři naši piloti a to je myslím jasný důkaz kvality našeho týmu!"

Závěrečnou perličkou sportovního víkendu značky SEAT bylo setkání soutěžního jezdce Emila Trinera s jezdci a představiteli týmu SEAT Sport. Emil se ze SEAT Rallye Český Krumlov, kde vybojoval výborné čtvrté místo, přesunul i se svojí Cordobou WRC EVO III do Brna. A jakkoli jsou si okruhové závody a automobilové soutěže vzdálené, bylo vidět, že představitelé obou těchto světů si mají hodně co říci. Setkání nakonec vyvrcholilo pozváním Emila na testování okruhového Toleda před zářijovým závodem v Německu. "Nikdy jsem okruhy nejezdil a poctivě jsem na to všechny z týmu SEAT Sport upozornil. Ujistili mě však, že jako soutěžák jim mohu možná říci něco zajímavého o nastavení vozu, tak, jak to vidím já se zkušenostmi z rallye," svěřil se Emil Triner. Rallyoví fanoušci, kteří milují Emilův efektní styl jízdy, však prý mohou zůstat klidní: "Nikdy neříkej nikdy, ale rozhodně se zatím na okruhy nechystám," komentuje pozvání k testování na okruhu Emil Triner.

Zdroj: Tisková zpráva Seat ČR
Foto: Seat ČR

Vytisknout

Diskuze: Emil Triner otestuje okruhové Toledo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Peugeot se proti diskvalifikaci neodvolá - anotační foto

Peugeot se proti diskvalifikaci neodvolá

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud