Loeb: V Německu to nebude procházka parkem

Marek Šteigr, 10. srpna 2007, 20:04 Google+

OMV ADAC Rally Deutchland ještě ani neodstartovala a Sebastian Loeb je již pasován na jejího vítěze. Může zato jeho šňůra neporazitelnosti na tomto podniku, jejíž počátek se datuje už do roku 2002. Sám Loeb však roli jasného vítěze odmítá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sebastian Loeb bude letos v Německu poprvé řídit speciál C4 WRC a ne Xsaru, se kterou dosáhl na všechna svá předešlá vítězství. „Lidé nás letos opět vidí jako jediné favority celé soutěže a tým to tak také cítí. Já společně s Danielem Elenou budeme samozřejmě chtít bojovat o celkové vítězství, ale už teď víme, že to nebude jednoduché.“

 

„Pokud chceme pomýšlet na titul mistra světa i v letošním roce, musíme co nejdříve začít sbírat v jednotlivých soutěžích více bodů než Marcus. Pokud se tak nestane, bude velmi těžké uhájit i letos mistrovskou korunu.“ řekl Loeb k boji o titul.

 

„Nemyslím si že je pro mě Německá rally něco, jako je pro Marcuse Grönholma Rally Finland.“ říká trojnásobný mistr světa Loeb. Přitom všechna jeho vítezství v Německu lze nazvat suverénními. Loebovi v minulosti jen málokterý jezdec stačil během všech tří závodních dnů.

 

„V Německu bývá každý závodní den jiné počasí a to dělá soutěž opravdu náročnou. Navíc se zde mění každý den i charakter tratí. Výběr správných pneumatik je velmi důležitý. Pokud nezvolíte ty správné pneumatiky, vaše šance na úspěch se rapidně snižují“ připomněl Loeb záludnosti asfaltového podniku.

 

Na otázku, co stojí za jeho německou neporazitelností, Sebastien Loeb odpověděl s úsměvem: „ Nemyslím si že by to bylo nějaké tajemství. Důležité je se jen udržet na trati a nebourat. Ne vážně, myslím že v předešlých Německých rally jsem byl nejrychlejší proto, že jsem se cítil ve voze jistě a pohodlně na každé rychlostní zkoušce.“ řekl Loeb na závěr.

Foto: Citroen

Vytisknout

Diskuze: Loeb: V Německu to nebude procházka parkem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ford WRT

Kyperská rally v novém hávu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud