Sobotní Barum ve znamení boje o každý metr

Daniel Šupa, 25. srpna 2007, 23:22 Google+

BARUM RALLY – SOBOTA; Dnešní zkoušky přinesly skutečně napínavou bitvu vyrovnaných posádek a v závěru i změnu na čele. V samém závěru 2. etapy se do čela prosadil Loix s Fiatem Grande Punto, jenž vede o pouhé 4,1 vteřiny před dlouho prvním Garcia Ojedou s Peugeotem 207.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loix, Freddy

Loix, Freddy | foto: www.barum.rally.cz

Sdílejte článek

Čtvrté, šesté a sedmé místo patří Pechovi, Krestovi a Arazimovi s vozy Mitsubishi Lancer a především Kresta se po defektu pneumatiky na začátku dne rozjel ve výborném tempu, přičemž postupuje pořadím stále výše. Zítra je v plánu šest měřených úseků třetí etapy.

RZ 2 SLUŠOVICE – SHERON
Délka: 10,64 km
Druhá rychlostní zkouška Barum rally Zlín ve Slušovicích, která otevřela sobotní program, se stala kořistí Nicolase Vouilloze. „S průběhem jsem spokojený, s RZ jsem neměl problém.“ Francouzský jezdec, který zvítězil i ve včerejší městské erzetě, měl na druhého Renata Travagliu v cíli k dobru téměř šest sekund. S malými odstupy se za ně seřadili Freddy Loix, Garcia Ojeda Enrique a Andrea Navarra. Šestý skončil nejlepší z českých jezdců Václav Pech, který na vedoucího Vouilloze ztrácel přes dvacet sekund. Výrazná nepříjemnost potkala Romana Krestu, který měl defekt. Do cíle dorazil se ztrátou dvě a půl minuty, která jej sesunula do osmé desítky. Potíže stíhaly i Karla Trojana, který poškodil kolo. Své účinkování v letošní Barum rally Zlín ukončil kvůli technickým problémům Milan Pantálek, Silvestr Mikuláštík vzdal kvůli zdravotním potížím. Mimo trať se ocitl Bernd Casier a nabral ztrátu dvě a čtvrt minuty.

RZ 3 PINDULA - GEMINI
Délka 19,64 km
Ve třetí erzetě letošního ročníku Barum rally Zlín přišla na řadu vyhlášena klasika zlínské soutěže Pindula. Na obtížném úseku se předvedl García Ojeda Enrique, který díky rychlé jízdě poskočil ze čtvrtého místa na první. Návdavkem přidal vylepšení loňského rekordu Václava Pecha, který Ojeda překonal o třicet sekund! Pozici v průběžném pořadí si španělský jezdec prohodil s předchozím leaderem Nicolasem Vouillozem. Dařilo se Freddy Loixovi, který se vyhoupl na druhou příčku. Třetí byl Renato Travaglia. Vedoucí čtveřice si na své pronásledovatele vytvořila dvanáctivteřinový náskok. Václav Pech se posunul na páté místo. „Po RZ 2 jsme změkčili podvozek, to však pro Pindulu nebylo optimální. Ale s časem jsem spokojen.“ Hned za něj se dostal Anton Alén. Za zmínku stojí výborný výkon Romana Kresty, který skončil v erzetě na druhém místě o pouhou desetinu sekundy za Ojedou. Třetí erzeta se stala konečnou pro Michala Solowowa, kterého trápily potíže s motorem. Havárie vyřadily ze hry Jana Jelínka a Jaromíra Tarabuse. Problémy na trati měli i dva Italové: Andrea Navarra udělal hodiny a Luca Bettiho zlobil posilovač řízení.

RZ 4 HALENKOVICE – ALGECO
Délka: 24,22 km
I v halenkovické erzetě, která je v první sérii nejdelší rychlostní zkouškou, kraloval Enrique García Ojeda. „Jeli jsme dobře a bez problémů.“ Na své konto si připsal druhý etapový triumf a náskok na druhého Freddyho Loixe zvýšil na šestnáct sekund. O průběžný bronzový stupínek se ve shodném čase dělili Nicolas Vouilloz a Renato Travaglia. S patnáctisekundovou ztrátou na oba jihoevropské závoďáky se na pátou příčku posunul Anton Alén, který se v halenkovické erzetě dostal před Václava Pecha. Zbytek průběžného pořadí žádnou výraznou změnu nepřinesl. Pouze Roman Kresta pokračoval ve své cestě zpět mezi elitu závodu. Zajel třetí nejrychlejší čas a prodral se do třetí desítky. Do čtvrté erzety neodstartoval Josef Peták z důvodu problémů s poloosou.

RZ 5 KUDLOVICE – M SERVIS
Délka: 22,42 km
Kudlovická erzeta přinesla dílčí úspěch pro Freddyho Loixe, který si na své konto připsal premiérové vítězství v rychlostní zkoušce. V celkovém pořadí však na Enrique García Ojedu příliš nezískal, protože španělský pilot zajel o pouhé dvě desetiny sekundy horší čas. Až do osmého místa se nic nezměnilo – Vouilloz, Travaglia, Alén, Pech, Tóth a Navarra si své pozice udrželi. Z elitní desítky vypadl Tomáš Kostka a vrátil se do ní Simon Jean-Joseph. Ve výborné formě jedoucí Roman Kresta opět v rámci erzety skončil třetí a v pořadí jezdců zaznamenal další skok nahoru, z 27. na 14. místo. „Potvrdilo se, že s S2000 se dá soupeřit. O to více mě mrzí ztráta z Super RZ a ranní defekt.“ Opačným směrem se vydal Miroslav Jandík, kterému upadla hadice od intecooleru a ocitl se na konci druhé desítky. Důležitá změna v popředí průběžného pořadí přišla ve chvíli, kdy Corrado Fontana urazil kolo a ze závodu odstoupil. Požár vozu vyřadil i španělského jezdce Daniho Solá a Radka Řeháka.

RZ 6 SLUŠOVICE – SHERON
Délka: 10,64 km 
Slušovická erzeta nepřinesla pro čelo závodu nic převratného. Pořadí jezdců v první desítce se nezměnilo, pouze se mírně snížil náskok Enrique García Ojedy na jeho pronásledovatele. Prozatímní lídr Barum rally, kterého v závěru erzety sužovaly problémy s posilovačem řízení, zajel šestý nejlepší čas. Stejně jako v první slušovické rychlostní zkoušce, i tentokrát triumfoval Nicolas Vouilloz. „Na chvíli jsem se dostal z trati, moc dlouho jsem brzdil před zatáčkou.“ Druhého Renato Travagliu předstihl o pouhé tři desetiny sekundy. Etapu nedokončil Daniel Běhálek, který havaroval.

SS 7 PINDULA - GEMINI
Délka: 19.64 km
Roman Kresta (Mitsubishi Lancer EVO IX) byl nejrychlejším při druhém průjezdu rychlostní zkouškou Pindula. Lucca Betti měl defekt, Andrea Navarra zase problémy s řízením.

SS 8 HALENKOVICE
Délka: 24.22 km
Druhý průjezd zkouškou Halenkovice, která patří mezi ty obtížnější, opět nabídl divákům porci adrenalinových průjezdů, když se špička startovního pole doslova “bila” o každou setinku k dobru. Roman Kresta stále udržuje velmi rychlé tempo a přivádí své fanoušky do varu. „Je to dobrý.“

Kompletní výsledkový servis

Texty komentářů jsou tiskovými zprávami www.barum.rally.cz
Vytisknout

Diskuze: Sobotní Barum ve znamení boje o každý metr

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Barum

Na Barum Rally sáhla smrt

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud