Filip Mareš s Janem Hlouškem jsou připraveni na Rally Hustopeče

Radka Matthey, 16. června 2016, 13:22 Google+

První polovinu letošního kalendáře Autoklub Mistrovství České republiky v rally uzavře o nadcházejícím víkendu XII. Agrotec Rally Hustopeče, která je již třetím podnikem MČR. Na startovní rampu jihomoravského klání se v barvách Autoklub Peugeot Rally Talent postaví se startovním číslem 35 také mladá posádka Filip Mareš a Jan Hloušek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Před tím, než se zraky všech definitivně upřou k další soutěži českého mistrovství, vraťme se ještě krátce o pár dní zpět. „O uplynulém víkendu se celý tým Autoklub Peugeot Rally Talent prezentoval na Motoristické slavnosti Legendy v pražských Bohnicích a nechyběla zde ani druhá týmová posádka, tedy Václav Černín s Jiřím Strossem. Obě dvojice se s vozem Peugeot 208 R2 představily všem návštěvníkům v rámci exhibičních jízd a také na týmové autogramiádě,“ ohlíží se za podařeným víkendem manažer týmu Stanislav Kafka. Své zhodnocení přidává také Filip Mareš: „Legendy se letos opět povedly, na akci si našlo cestu velké množství fanoušků a je skvělé, že jsme toho mohli být součástí. Osobně jsem pak vděčný za každou příležitost, kdy mohu usednout za volant vozu Peugeot 208 R2, takže i na Legendách jsem si každou jízdu náležitě užíval.“

Nyní už ale zpět k průběhu soutěžácké sezóny. Filipovi s Honzou se podařilo na předchozí soutěži v Českém Krumlově zvítězit a připsat si tak na své konto důležité body v boji o čelo hodnocení třídy 6, kde v současnosti okupují průběžnou třetí příčku. Nyní se však již semčicko - jablonecká dvojice musí soustředit na nadcházející podnik.

„Hustopeče jsou pro nás dalším velmi důležitým závodem. Rádi bychom navázali na výkon z  Krumlova, ale bude to znovu velký boj s našimi soupeři, mezi které tentokrát ještě přibydou rychlé slovenské posádky,“ říká před soutěží Filip Mareš. „Hustopečská soutěž je díky svému charakteru v českém kalendáři jedinečná, při našem loňském premiérovém startu jsme si jí ale s Honzou velmi oblíbili. Bohužel se nám tehdy nepodařilo spatřit cíl, což bychom letos chtěli určitě napravit. Oba se už nemůžeme dočkat samotného závodu,“ dodává.

„Rádi bychom pozvali všechny fanoušky na soutěž do Hustopečí. Předpověď počasí je příznivá a čeká nás tak snad pěkný soutěžní víkend,“ uzavírá povídání před soutěží Stanislav Kafka.

XII. Agrotec Petronas Syntium rally 2016 startuje v pátek 17. 6. v 19:15 v Hustopečích v  blízkosti Dukelského náměstí, v cíli je první vůz očekáván na stejném místě v sobotu 18. 6. krátce po 15. hodině.  Pořadatelé připravili trať o celkové délce 278,42 km s deseti měřenými testy, což je příslibem opravdu velké podívané.

 

Vytisknout

Diskuze: Filip Mareš s Janem Hlouškem jsou připraveni na Rally Hustopeče

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Capito, Jost

Odchod Capita z Volkswagenu se odkládá

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud