Na Barum Rally sáhla smrt

Daniel Šupa, 25. srpna 2007, 22:31 Google+

Nejvyšší daň na oltář motorsportu položil dnes navigátor Luděk Kocman. S pilotem Pavlem Karlíkem a jejich Opelem Astrou havaroval na třetí rychlostní zkoušce při prvním průjezdu známé Pinduly před Bohuslavicemi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum

Barum | foto: www.conti-online.com

Sdílejte článek

Více o nešťastné události informuje tisková zpráva ředitele závodu:

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ

V průběhu Barum rally Zlín 2007 došlo v sobotu 25. srpna 2007 na rychlostní zkoušce č. 3 Pindula k těžké nehodě české posádky se startovním číslem 81 Pavel Karlík, Luděk Kocman na voze Opel Astra GSi.

Nehoda se stala na 15,1 km tratě rychlostní zkoušky v 11:23 hodin. Závodní vůz Opel Astra narazil bokem do vzrostlého stromu. Po nárazu došlo k těžké deformaci karoserie a ochranného rámu na straně spolujezdce. Ze stanoviště na rychlostní zkoušce ihned vyjeli na místo nehody záchranáři Autoklubu ČR ARS, vozidla zdravotnické záchranné služby s lékaři. Za pomoci speciální vyprošťovací techniky uvolnili sevření a dostali těžce zraněného spolujezdce ven.  Navigátor utrpěl vážná zranění v oblasti pánve, nohou a hlavy. Byl odvezen do nemocnice k hospitalizaci a vyšetření. Řidič utrpěl lehká zranění a rovněž byl převezen do nemocnice ve Zlíně na vyšetření.  Spolujezdec byl okamžitě operován, nicméně přes veškerou péči lékařů se nepodařilo jeho život zachránit. Zranění při nehodě se ukázala jako neslučitelná s životem a spolujezdec krátce před 17. hodinou skonal. Byla ustanovena komise k objasnění příčin nehody dle sportovních řádů FIA.

Barum rally Zlín pokračuje v neděli 26. srpna druhou etapou, nicméně veškerý doprovodný program byl odvolán a rovněž vyhlášení vítězů i rozdílení cen na cílové rampě se neuskuteční. Ředitelství Barum rally Zlín vyjadřuje hlubokou soustrast nad zesnulým spolujezdcem Luďkem Kocmanem a vyjadřuje velkou lítost nad vyhasnutím lidského života. Čest jeho památce!

Miloslav REGNER
ředitel závodu Barum rally Zlín

Upřímnou soustrast rodině i blízkým Luďka Kocmana, čest jeho památce!

Vytisknout

Diskuze: Na Barum Rally sáhla smrt

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Vouilloz, Nicolas

Ohlasy jezdců z Barumky po divácké Super RZ

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud