Richards už nebude šéfem týmu Mini!

iM2, 13. ledna 2012, 13:34 Google+

Šéf Prodrivu, David Richards, se stahuje z role šéfa týmu Mini ve WRC. Jeho pozici přejímá technický ředitel, Dave Wilcock.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
MINI

MINI | foto: www.prodrive.com

Sdílejte článek

Wilcock by měl v následujícím roce být jako šéfem týmu, tak i technickým šéfem týmu. Asistovat by mu měl týmový manažer, Campbell Roy. David Richards by se měl účastnit některých soutěží, aby sledoval vývoj celého projektu.

"Vždy bylo mým úmyslem v druhé sezoně týmu se stáhnout do pozadí a odpovědnost předat Davovi. Během loňského roku dokázal, že má všechny schopnosti k tomu, aby vedl tým a já nepochybuji, že tým Mini WRT bude pod jeho vedením silnějším a silnějším," řekl Richards.

Mini pro letošek dostalo výjimku a mohlo se zapsat jako tovární tým, i když se oproti svému původnímu plánu nezúčastní asi všech soutěží kalendáře WRC pro rok 2012 (psali jsme zde).

"Bylo by skvělé, kdybychom po více než 40 letech od úspěchu oreginálních Mini Cooperů na Rally Monte Carlo šli v jejich šlépějích. Musíme to však odhadnout realističtěji. Výběr pneumatik na zasněžených zkouškách bude jako loterie. Každopádně velká část měřených úseků bude pro všechny nová a my jsme již v roce 2011 dokázali, jak konkurenceschopné Mini John Cooper Works WRC dokáže být. Vím, co můžu očekávat od Daniho. Pierre bych chtěl samozřejmě také před domácí kulisou zapůsobit," říká nový šéf, Dave Wilcock.

Dani Sordo také doufá v nějaké překvapivé výsledky, které se mu podařily už vloni. "Mám tuto rally opravdu hodně rád a jednotlivé měřené úseky jsou opravdu zábavné. Testovali jsme, vše fungovalo hodně dobře. S autem jsem spokojený. Nejdůležitější je vyzkoušet gumy a to jsme společně s Michelinem udělali. Víme tak, že bychom z tohoto pohledu měli být dobře připraveni. Rozhodující roli budou hrát podmínky na trati. Momentálně je tam sucho a na tratích leží jen málo sněhu. Ale to se může hodně rychle změnit."

Vytisknout

Diskuze: Richards už nebude šéfem týmu Mini!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Dakar

Gordon z letošního Dakaru diskvalifikován, zatím

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud