Gordon z letošního Dakaru diskvalifikován, zatím

iM2, 13. ledna 2012, 10:06 Google+

Do problémů se na Dakaru dostal Robby Gordon, někteří dokonce mluví až o skandálu. Na jeho voze byly nalezeny neschválené věci a byl diskvalifikován. Američan se okamžitě proti verdiktu odvolal, a tak v soutěži bude dále pokračovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Dakar

Rally Dakar | foto: Jindra, Jaroslav

Sdílejte článek

Pilot Mini, Stéphane Peterhansel, se tomu divil již delší dobu. "Hummery jsou rychlé, zatraceně rychlé a nevím proč," říkal mnohonásobný vítěz Dakaru. Techničtí komisaři, zdá se, již našli důvod rychlosti teď již jen oranžového speciálu. Gordonovo auto v poušti prozkoumali a zjistili, že v autě byly namontovány dodatečné hadice, které měly zřejmě za úkol chladit motor. Hummeru tak dodávaly další výkon. Někteří dokonce spekulují o využití rajského plynu k získání dalších koníků.

"Závodní komisaři se rozhodli auto se startovním číslem 303 diskvalifikovat. Jezdec se proti tomuto rozhodnutí odvolal," je napsáno v oficiální zprávě od pořadatelů závodu. Finální rozhodnutí by měla FIA učinit do dvou měsíců.

Gordon je z celé sitace trochu zmaten. "Asi si to spletli s naším systémem přívodu vzduchu k pneumatikám. Žádný velký problém a krom toho auto před startem prošlo technickou přejímkou. Teď, když bojujeme o vítězství, tak by to mělo být najednou nelegální" řekl Američan ještě před včerejší etapou, ve které ztratil hodně času.

K problému se také vyjádřil Nasser Al Attiyah. Loňský vítěz musel letos díky technickým problémům jeho Hummeru vzdát. Krom toho byl Katařan názoru, že v týmu Robbyho Gordona hraje jen druhé housle. "Už nikdy nebudu závodit s Hummerem a také už nikdy v týmu Gordona," řekl Nasser. Nicméně Robby má na celou věc jiný názor. "Plynový pedál měl pořád až na zemi. Krom toho chtěl už pár dní jít. Teď mě tady nechal samotného," zakončil Gordon.

Vytisknout

Diskuze: Gordon z letošního Dakaru diskvalifikován, zatím

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally de curitiba

Vrátí se Abarth s novým Puntem do rally?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud