Český Krumlov: Přistřižená ale elegantní ...

RallyZone.cz, 9. dubna 2008, 20:34 Google+

Regule Mediasport mezinárodního mistrovství ČR v rallye jsou jasné, rychlostní zkoušky se musejí pohybovat v rozmezí 170 – 190 km. Krumlov se přizpůsobil a zredukoval délku na 189 km.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman - Gross, Petr

Kresta, Roman - Gross, Petr | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Letošní harmonogram obsahuje celkem sedm ostrých úseků, které při dvojím průjezdu dávají dohromady onu povolenou délku rychlostních zkoušek. Mají stoprocentně zpevněný povrch, převážně ho pokrývá asfalt různé kvality, ale soutěžící se setkají i třeba s betonovými panely.

Pořadatelé z ÚAMK Rallye Český Krumlov a ČK motorsport zkrátili hlavně sobotní etapu a některé známé a divácky i jezdecky oblíbené části vložek se nepojedou. Totéž se týká i dvou rychlostních zkoušek, které někteří jezdci příliš nemilovali: Tisovky a Římova. Za momentální situace je bohužel nelze do itineráře zařadit.

Tisovka patří k vojenskému výcvikovému prostoru Boletce a armáda odmítá svolení k průjezdu, v Římově se zase rozhodli v prostorách bývalého rallyekrosového okruhu postavit další fotbalové hřiště a obec připravili o atrakci sami. V letošním roce vypadly také dvě populární zkoušky Přídolí a Větrná jako celek, ale s jejich částmi se přesto jezdci i diváci opět setkají.

Přes všechny změny trať známou technickou obtížnost českokrumlovské rallye postrádat nebude. Rychlostní zkouška Malonty nabízí řadu variant, které se čas od času mění, to nejdůležitější ale zůstává. Už vloni se objevily signály o potížích s rychlostní zkouškou Kohout, ale díky nezměrnému úsilí pořadatelů se ho podařilo udržet i pro letošní rok. Mnozí jezdci jej zařazují mezi nejobtížnější u nás a jistě takový diplomatický úspěch přivítají.

Stejným pojmem jsou i uzounké silničky vinoucí se ze Zátoně do Rožmitálu na Šumavě a k typicky českokrumlovským vložkám se zařadí nový test Slavkov.

Okruh na Výstavišti v Českých Budějovicích je přínosem hlavně pro diváky, ale nesníží ani celkovou jezdeckou obtížnost soutěže. Součet kilometrů, které tu soutěžní vozidla odkrouží, tvoří pouhá 3 % celkové ostré délky 36. Rallye Český Krumlov 2008.  

Další podrobnosti na webových stránkách www.rallyekrumlov.cz.

Tisková zpráva Rallye Český Krumlov

Vytisknout

Diskuze: Český Krumlov: Přistřižená ale elegantní ...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Skoupil, Jiří

Před Šumavou pohoda, před Vyškovem rozpaky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud