Před Šumavou pohoda, před Vyškovem rozpaky

RallyZone.cz, 9. dubna 2008, 20:30 Google+

Pro ROTO Plzeň je Rallye Šumava napůl domácím podnikem, zejména pro posádku Šlehofer-Soběhart. Obě dvojice (i Skoupil-Singer) už mají za sebou první seznámení s tratí a jsou optimistické.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Skoupil, Jiří

Skoupil, Jiří | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po úspěšném vystoupení ve Valašském Meziříčí nemuseli týmoví mechanici na obou vozech Fiat Punto S1600 nic opravovat, stačila jen rutinní prohlídka a údržba. Technická příprava na další podnik v Klatovech tedy proběhla v klidu.

Seznamovací jízdy nejsou pro obě posádky nijak obtížné, drtivou většinu tratí znají z předešlých ročníků. Jan Šlehofer se v mezidobí po Valašce léčil z lehkého onemocnění, část dnů proležel za konzumace antibiotik, teď už je ale v pořádku. Určitě by chtěl navázat na skvělý čas zejména v okolí domácí Kdyně, tedy na RZ Koráb, ale dobře ví, že konkurence se přiostřila a také, že na jeho dvojici se Zbyňkem Soběhartem, bude upřena větší pozornost, než kdykoliv předtím.

Čáru přes rozpočet nalinkovanému jízdnímu řádu týmu ROTO Plzeň pro sezónu 2008 udělal nečekaně v pátek Lubomír Minařík. Telefonicky oznámil, že pro nedostatek finančních prostředků odstupuje od záměru účastnit se s vozem Fiat Punto S1600 seriálu mistrovských rallysprintů.

ROTO tak obsadí nejbližší rallysprint ve Vyškově pouze posádkou Jiří Skoupil – Tomáš Singer, oranžový vůz zůstává pro sprinty volný. Vedení týmu nemá z nastalé situace radost, protože ve prospěch Lubomíra Minaříka odřeklo před sezonou několik dalších vážných zájemců o starty ve sprintech, mezi nimi i velmi ambiciózních.

V současných chvílích se ale celý tým plně soustředí na klatovskou soutěž. Jan Šlehofer opět plně spoléhá na morální a teoretickou podporu Jindřicha Štolfy, kterou považuje za velmi významný faktor ovlivňující celkový výsledek posádky.

Tisková zpráva ROTO Plzeň
Vytisknout

Diskuze: Před Šumavou pohoda, před Vyškovem rozpaky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Orsák, Jaroslav

Orsák v mezinárodním měření uspěl na jedničku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud