ROTO Plzeň: Do třetice splněný úkol

Tomáš Urban, 5. května 2008, 14:25 Google+

Také po startu v mistrovství republiky v Krumlově vede tým ROTO Plzeň skupinu A i třídu A6.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ROTO Plzeň

ROTO Plzeň | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na čtvrtou soutěž Mediasport MMČR se vydal plzeňský tým opět v plné sestavě s oběma posádkami. Pro dvojici Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart to byl první start s fiatem na tak náročné soutěži. Po rychlé Šumavě byla otázka, zda se dokáží popasovat i s podstatně techničtější a těžší tratí. Rada Jindřicha Štolfy zněla jednoznačně:

„Od počátku rychle, ale s patřičným respektem, zdejší tratě vás mohou opravdu překvapit.“ Chodská posádka plnila taktický úkol beze zbytku. Po druhé vložce se dostala do čela klasifikace skupiny A, na třetí ji předstihli Sedláček s Marouškovou ve dvoulitrovém Renaultu Clio R3. Toto pořadí zůstalo až do konce soutěže.

Ve vlastní třídě A6 zvítězila posádka týmu ROTO Plzeň naprosto jednoznačně, vedla od počátku až do cíle. Největšímu soupeří Antonínu Tlusťákovi se nepovedla zejména první etapa a náskok vozu Fiat Punto S1600 byl takový, že se ho už podařilo udržet.

I tak ale neměla posádka Šlehofer – Soběhart úlohu snadnou. Trochu jí zatrnulo na RZ 4, divácké superstage na výstavišti v Českých Budějovicích, kde začal jít motor v nízkých otáčkách jen na tři válce.Přesto dosáhl Šlehofer hvězdného času a obsadil v absolutním pořadí sedmé místo. V okamžiku,kdy na posledních večerních pátečních erzetách nastoupil Josef Sedláček k tvrdému ataku, poněkud znervóznila kdyňského pilota drobná chyba na startu jednoho z testů. Zhasl mu motor, což znamenalo ztrátu jen asi tří sekund, ale po nějakou dobu také koncentrace.

Petr Svoboda, šéf týmu, ohodnotil Šlehoferův první den takto: „Nejvíc si cením toho, že neztrácí nervy. Josef Sedláček je ostřílený matador s velkým nasazením, Šlehofer se ale nedá nijak znervóznit. Jsem nadmíru spokojený.“

Druhý den se posádka po dohodě s vedením týmu a poradcem Štolfou rozhodla soustředit hlavně na obranu proti očekávanému útoku Antonína Tlusťáka. Ten skutečně přišel, jak to u něj bývá v závěru soutěží zvykem. Šlehoferovi se Soběhartem se ale podařilo náskok udržet a vyhrát. K dokonalému triumfu schází jen celkové vítězství ve skupině A, ale ztráta 8,4 s na Sedláčka a druhé místo nic nemění na faktu, že ROTO Plzeň si v zatímní klasifikaci vede velmi dobře.

Posádka Jiří Skoupil – Tomáš Singer si vedla velmi dobře zejména na suchu, se svým výkonem na vodě nebyl Skoupil příliš spokojený. „Teprve na posledních dvou dnešních zkouškách (pátečních) jsem poznal, že do gum se s tímhle vozem dá opřít i na mokru,“ poznamenal v nočním servisu po první etapě.

Zajímavostí je užití pneumatik už neexistující značky Matador. Skoupilovi se je podařilo opatřit ze zbytkových zásob okruhového Škoda Octavií Cupu a posádku jejich vlastnosti překvapily. „Neuvěřitelně drží. Rozhodně se dají srovnat s tím, co jsme poznali u BF Goodrich,“ ohodnotil je Tomáš Singer.

Pohled do celkových výsledků mistrovství republiky skupiny A je po čtyřech soutěžích z devíti pro ROTO Plzeň radostný: 1.Šlehofer 50, 2.Tlusťák 32, 3.Sedláček 28, 4.Zedník 27,…10.Skoupil 11.
Stejně jednoznačné je i pořadí ve třídě A6: 1.Šlehofer 55, 2.Tlusťák 35, 3.Zedník 31,…7.Skoupil 14.

TZ/ROTO Plzeň / Vladimír Dolejš
Ilustrační foto / RallyZone.cz / Tomáš Urban a Adam Eliáš

 

Vytisknout

Diskuze: ROTO Plzeň: Do třetice splněný úkol

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rautenbach, Conrad

Rautenbachův výhled do budoucnosti

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud