Kam v kraji Rally Bohemia?

Petr Eliáš, 1. července 2013, 11:08 Google+

Kraj, kde se pořádá 40. Rally Bohemia, nabízí mnoho vyžití i mimo dobu, kdy zde jede významná automobilová soutěž.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pokud si chcete návštěvu 40. Rally Bohemia ozvláštnit návštěvou nějaké pamětihodnosti či zajímavého místa v kraji, kde se soutěž pořádá, následující řádky patří vám. Letos můžete v Mladé Boleslavi navštívit nově otevřené a rekonstruované muzeum generálního partnera Rally Bohemia - automobilky Škoda Auto a.s., kde se seznámíte s historickými kořeny značky, uvidíte zde závodní vozy z dlouhé a slavné historie motorsportu, ale v interaktivních expozicích můžete nahlédnout i do budoucnosti automobilového průmyslu.

Rally Bohemia se z části odehrává v CHKO Český ráj a známé Prachovské skály jsou jednou z nejstarších přírodních rezervací u nás. V oblasti jsou ale mnohé další skalní útvary jako například Drábské světničky u Mnichova Hradiště. Dominantou kraje je hrad Trosky, a za návštěvu stojí Humprecht či Kost, a samozřejmě také zámek Sychrov, u kterého startuje rychlostní zkouška 15/17. Cestou z Mladé Boleslavi na RZ 13 – Parallel Autodrom Show v Sosnové budete míjet nepřehlédnutelný hrad Bezděz tyčící se nad Máchovým jezerem. Při přesunech od Turnova směrem na Železný Brod, kde můžete navštívit městské muzeum skla, budete projíždět kolem zámku Hrubý Rohozec a dále v oblasti Malé Skály také kolem největšího skalního hradu v Čechách s názvem Vranov – Pantheon. Zde je krásná vyhlídka z výšky 60 metrů do údolí řeky Jizery.

Od rychlostní zkoušky 15 / 17 je to velmi blízko na hrad Frýdštejn. Vaše ratolesti si mohou užít například zábavu v přírodním areálu Šťastná země v Radvánovicích u Turnova, anebo se zúčastnit speciálních prohlídek pro děti zámku Stránov u Mladé Boleslavi. V případě krásného letního počasí, které slibuje prázdninový termín Rally Bohemia, bude bezpochyby vyhledávaným cílem krásné koupaliště ve stylu art déco ve Mšeně. Zchladit se také můžete prohlídkou dolomitových jeskyní v Bozkově nedaleko RZ Navarov. Blízko nové RZ Pohoř se nachází zámek Hrubá skála a zřícenina hradu Valdštejna.

Organizátoři 40. Rally Bohemia vás srdečně zvou k návštěvě soutěže. Více informací najdete na stránkách www.rallybohemia.cz. Sledujte také oficiální Facebook profil na www.facebook.com/rallybohemia.

Vytisknout

Diskuze: Kam v kraji Rally Bohemia?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Loix, Freddy - Miclotte, Fréderic

Loix jasným vítězem Ypres Rally, drama na poslední RZ

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud