Kukuřičný muž - Eddy Schlager

Martin Hájek, 14. září 2007, 16:00 Google+

Smolný víkend zažil na své domácí Böttcher rally vilémovický tým Eurostroj Schlager. Ze dvou vozů na startu nedojel na cílovou rampu ani jediný a slabou útěchou mohly být oběma zklamaným jezdcům pouze kvalitní časy z úvodní etapy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schlager, Eddy

Schlager, Eddy | foto: ftr-media

Sdílejte článek

Vyškovská Böttcher rally je pro Eurostroj Schlager Rallye Team jedním z vrcholů sezóny, ale týmovým zástupcům se ve Vyškově tradičně příliš nedaří. Ani v letošním roce nezačaly přípravy na Vyškov pro tým zrovna šťastně – Eddy musel na poslední chvíli hledat náhradního spolujezdce za zaneprázdněného Petra Koláře. Zaskakující Pavel Švajda se na pravé sedačce Lanceru naštěstí ihned dobře zabydlel, podával bezchybný výkon a v průběhu páteční etapy pomohl Eddymu k několika slušným časům. Po čtyřech testech patřila sympatické dvojici jedenáctá pozice absolutně, vyšperkovaná o solidní třetí místo v hodnocení skupiny S. „Jsem spokojený. Trať byla hodně kluzká, bylo na ní hodně nečistot, ale líbilo se mi to. Ztráta na špičku je minimální a na zítra máme dobrou výchozí pozici,“ netajil se optimismem soutěžák z Blanenska. Bohužel, už na třetí sobotní zkoušce bylo vše jinak…

Legendární skok na Vážanské RZ, letos lemovaný lánem vzrostlé kukuřice, je již léta většině jezdců známý. Předloni zde skončil v kotrmelcích Zbyněk Novotný s Renaultem Clio a od té doby jej podstatná část startovního pole spíše vypouští. Eddy však byl jedním z těch, kteří si záludný horizont chtěli náležitě vychutnat. Přijel na „vytočenou pětku“ a předvedl divákům dlouhý skok, jenž na dopadu optimálně neustál. Vůz sjel mimo vozovku a sto metrů se klouzal dva metry vysokou kukuřicí. Naštěstí se nepřevrátil a oba účastníci kukuřičných žní tak vyvázli z nehody bez zranění, v soutěží už však dále nepokračovali. „Je mi to moc líto. S Pavlem Švajdou se mi jelo velmi dobře a mrzí mě, že jsem zahodil náš případný společný úspěch,“ sypal si popel na hlavu vilémovický jezdec. „Omluvu si zaslouží i moji skvělí mechanici, kteří v průběhu závodu pracovali bezchybně, a nemůžu zapomenout ani na členy Hanáckého rally klubu – skvělou skupinu lidí z Vyškova, která stála za organizací tohoto závodu. I oni by si umístění v první desítce určitě zasloužili,“ řekl Eddy. Ještě zbývá dodat, že z důvodu technické závady cíl vyškovské soutěže neviděl ani druhý týmový vůz, řízený Rakušanem Alexanderem Tazreiterem.

Posledním letošním startem Eurostroj Schlager Rallye Teamu na českých tratích bude v termínu 19. – 20. října vsetínská Würth – Partr rally, kde by se měl Eddy znovu objevit s Pavlem Švajdou na místě spolujezdce. Eurostroj Team však bude mít své reprezentanty i v Rakousku. Na startu poslední soutěže seriálu ARC - Herbst Rallye Leiben - se objeví Alexander Tazreiter s Friedrichem Oismüllerem, startující opět pod hlavičkou Hanáckého rally klubu Vyškov.

Text: Jiří Dokulil, ftr-media
Foto: Jan Olejníček, Jiří Dokulil, Ivo Novák

Vytisknout

Diskuze: Kukuřičný muž - Eddy Schlager

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Marcus Grönholm letos ukončí svoji kariéru!

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud