Martin Prokop na startu nakonec chybí

Tomáš Urban, 16. listopadu 2007, 09:18 Google+

Martin Prokop s Janem Tománkem se nakonec nezúčastní předposledního závodu světového šampionátu – Rally Irsko. Jejich vůz Mitsubishi Lancer Evo IX neprošel technickou přejímkou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Posádka týmu Jipocar Racing zdárně absolvovala seznamovací jízdy irské rally, která si podle jejich slov nezadá s žádným asfaltovým podnikem šampionátu. Její trať je nesmírně rychlá, záludná a místy až nebezpečná.

Nemilé překvapení však čekalo na členy jihlavského týmu na technické přejímce. Bez komplikací prošel vůz Štěpána Vojtěcha (světová premiéra vzájemné spolupráce), na novém Lanceru Martina Prokopa však techničtí komisaři nenašli všechny komponenty odpovídající platné homologaci. 

„Techničtí komisaři pořádají na produkční vozy hon, což je patrné nejen na závodech MS, ale také v IRC či evropském šampionátu. Ani přejímka před startem Irské rally nebyla výjimkou. Na našem voze se jim nelíbila úprava části karosérie. Abychom vše dali do vyhovujícího stavu, potřebovali bychom více času než bylo k dispozici. Proto jsme se raději rozhodli v Irsku nestartovat a auto kompletně připravit na Britskou rally, která je pro mě osobně důležitější. Obdobný problém mělo mnohem více aut a každý to řešil po svém. Navíc vzhledem ke zdravotním problémům sestry Petry, která zajišťuje vedení týmu a musela neodkladně odcestovat zpět do Česka, se tým rozhodl stoprocentně se soustředit na zajištění startu Štěpána Vojtěcha v rámci PCWRC,“ objasnil neúčast Martin Prokop.

Vůz jihlavského pilota projde v příštím týdnu přímo na britských ostrovech potřebou úpravou, takže by startu na Wales Rally GB nemělo nic bránit.

Zdroj: Tisková zpráva www.martinprokop.com
Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop na startu nakonec chybí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

V záři reflektorů úřadoval Gronholm

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud