Štěpán Vojtěch odjede z Irska se 4 body

ar1, 18. listopadu 2007, 18:55 Google+

Na Irské rallye, letos premiérově zařazené do kalendáře mistrovství světa, si posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ dojela pro páté místo v hodnocení šampionátu produkčních vozů PWRC. To představuje pro duo Štěpán Vojtěch - Michal Ernst prozatím nejlepší výsledek na světové soutěži.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vojtěch, Štěpán

Vojtěch, Štěpán | foto: www.vojtech.org

Sdílejte článek

Do závěrečné nedělní etapy, která měla na programu již pouhé čtyři měřené úseky, vstupovala česká dvojice ze sedmé pozice. “Chtěli jsme zkusit, jestli to nepůjde vylepšit, ale odstupy od nejbližších konkurentů nebyly příliš pozitivní. Nicméně jeli jsme dostatečně rychle na to, abychom se v případě zaváhání některých posádek před námi mohli posunout výsledkově nahoru,“ přibližuje taktiku do posledních rychlostních zkoušek Štěpán Vojtěch. To se nakonec také stalo. Hned v samém úvodu nedělního programu, na téměř pětadvacet kilometrů dlouhém úseku „Murley“, se Štěpán probojoval na šestou příčku. Díky odstoupení vedoucího Portugalce Arauja na předposlední vložce se pak vyhoupl dokonce na pátou pozici, která mu při systému bodování zaručuje čtyři body do hodnocení šampionátu PWRC. „S výsledkem jsme určitě spokojeni, s tím jak jsme k němu došli již méně. My jsme začali docela dobře, pak nás ale postihly dva defekty, což nám vzalo vítr z plachet. Druhý den jsem měl zdravotní problém, kdy mi bylo hodně zle. Tím pádem bylo složitější soustředit se na rozpis, z tohoto důvodu jsme jeli hodně opatrně. Dnešek se zlepšil a tomu odpovídaly i časy, které byly docela dobré,“ uzavírá hodnocení průběhu Irské rallye v jejím cíli, Štěpán Vojtěch.

Z dosavadních letošních čtyřech startů v seriálu mistrovství světa byla irská soutěž, vzhledem ke svému hodně zvláštnímu charakteru, pro Štěpána asi tou nejsložitější, kterou doposud absolvoval. „Je to sice asfaltová soutěž, ale tím množstvím vytaženého bláta a vůbec podmínkami, které tady panovaly, byla hodně specifická. Využití špionů ke zmapování tratě před průjezdy rychlostními zkouškami je sice povoleno, ale tím, že jsme byli až jako čtyřicátí na trati, tak lze těžko odhadnout, jak bude povrch v té době vypadat,“ přidává na vysvětlenou.

Závěrečné klání letošního šampionátu MS v rallye je na programu za 14 dní na šotolinových tratích v okolí velšských měst Cardiff a Swansea. Na rozloučce s letošní sezónou, Britské rallye, nebude chybět ani posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ.

POŘADÍ V CÍLI IRSKÉ RALLYE – KLASIFIKACE PWRC:
1. 53 N.MCSHEA
2. 54 G. POZZO + 42.1
3. 39 N.AL-ATTIYAH +4.29.1
4. S.CAMPEDELLI +6.33.9
5. 49 Š. VOJTĚCH + 8:32.1

OMV BIXXOL Rally Team CZ

Vytisknout

Diskuze: Štěpán Vojtěch odjede z Irska se 4 body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Rally Ireland II. etapa - komentáře, výsledky

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud