Sobota z pohledu týmů

iM2, 1. prosince 2007, 21:57 Google+

WALES RALLY - 2. DEN; Po včerejším špatném počasí, které panovalo takřka celý den, se dnes nic nezměnilo, soutěž je stejně náročná a bojuje se i nadále o každou vteřinu, ale i o setrvání na cestě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

BP Ford
Jezdci továrního týmu Ford si dnes udržovali více méně v poklidu svoji první a druhou pozici. Mikko Hirvonen měl na RZ9 menší problémy s funkčností ruční brzdy. Marcus Grönholm měl na RZ12, což byla dnešní v podstatě poslední zkouška (RZ13 je superspeciálka v ulicích Cardiffu), problémy s ovladatelností vozu.

Citroën
Sebastien i Dani měli dnes jednoznačný cíl, jak oba shodně tvrdili: udržet si pozice a v poklidu dokončit dnešní den bez nějakých velkých problémů. To se jim povedlo a v klidu si drží své třetí a páté místo. Bez zajímavosti nezůstává, že se týmu Citroën podařilo vyhrát zatím jen jednu zkoušku, když včera triumfoval Loeb na RZ5.

Subaru
Hoši od Subaru dnes zažili taktéž skoro bezproblémový den až na menší problémy Petera a Xaviho. První z nich měl podle svých slov hned v první zkoušce dne v první zatáčce menší krizovku, ale vše nakonec dobře dopadlo a posádka je na čtvrtém místě. Druhý jmenovaný na RZ9 trochu poničil vůz, ale posádka jede také dál. Chris hned v první zkoušce předstihl Wilsona a dostal se tak na šesté místo.

Suzuki
Japonská značka se drží s jediným speciálem Suzuki SX4 WRC v rukou Sebastiana Lindholma na 32. pozici. Ráno začínala na 50. pozici a během dne si polepšila o 18. míst. Posádka má na kontě také penalizaci už ze včerejší etapy, která činí 2m10s.

Stobart Ford
Latvala využil systému super rally a dnes na klasických zkouškách nenašel přemožitele, což opět ukazuje talent tohoto Fina. 2.etapa se dá označit za jeho den. Wilsona dnes ráno předjel Atkinson s Imprezou a tak se drží na sedmé pozici. Celý den ovšem svádí poměrně vyrovnané souboje s tímto Australanem. Starší z bratrů Solbergů, Henning měl po včerejší nevydařené etapě co dotahovat. Začínal na 35. pozici a během dne se vytáhl až na 18. příčku.

OMW Kronos Citroën
Manfred Stohl dnes opět zopakoval, že jde hlavně o dojetí do cíle. Rakouská posádka bezproblémovou jízdou, což u ní letos není až tak obvyklé, udržuje osmou pozici. Časy v první desítce jsou celkem pravidlem, a tak se smíšená dvojice pilotující Xsaru nemusí o svoji pozici obávat.

Munchi's Ford
Argentinskému týmu se moc nedařilo ani dnes, Federico Villagra se drží na 22. pozici a jeho týmový kolega Luis Perez Companc je na 13. místě. Companc řekl, že dnes už mu tratě RZ připadaly lepší jak ty včerejší. Nicméně jeho ztráta na bodovanou osmičku je v tuto chvíli více jak 7 minut. Villagra měl jednu krizovku během dne, ale naštěstí pokračuje.

Czech Rally Team Kopecký
Česká posádka dnes svedla souboj o místo v elitní desítce s Madsem Ostbergem, který pilotuje Imprezu WRC. Bohužel pro české barvy posádka týmu Czech Rally Team Kopecký svoji bitvu prohrála. I přes to se drží na 10. místě, protože Mikkelsen se propadá. Honza si jen v poslední klasické  RZ stěžoval, že nemohl najít správný rytmus jízdy.

 

Vytisknout

Diskuze: Sobota z pohledu týmů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Hirvonen si drží vedení i po sobotě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud