I druhá Fabie Kit Car v Praze má svého jezdce

Roman Hanák, 4. prosince 2007, 15:55 Google+

Stále chybí v seznamu přihlášených na Pražský rallysprint jméno posádky, která usedne do druhé Fabie Kit Car s dílen Impromatu. Ale je rozhodnuto že se jím stane populární zlínský pilot Miroslav Březík.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Březík, Miroslav

Březík, Miroslav | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Právě tento jezdec dostal nabídku od p. Brůzla k zapůjčení tohoto vozu, kterou po jednání se sponzory přijal. "Podařilo se nám sehnat potřebné finance pro start naší posádky s tímto vozem v Praze a už se těšíme jak se svezeme," dodal M. Březík.

Miroslav Březík odstartoval sezónu na Valašské rally se svojí osvědčenou Felicií třídy A5. Ovšem začátek sezónu se nevydařil a způsobil problémy do další části šampionátu. "Na Valašsku se velmi poškodila převodovka a udělala nám velkou čáru přes rozpočet, proto jsme se nemohli pravidelně zúčastňovat celého šampionátu," Uvedl Březík.

Dalším startem byla domácí Kopná, kde Míra i přes problémy s posilovačem řízení s přehledem vyhrál svoji třídu a i v absolutním pořadí atakoval první desítku.

Po Kopné přišla na řadu populární Barum rally kde přes velkou konkurenci se silnějšími vozy zajížděl Míra velmi dobré časy v jednotlivých zkouškách a nejvíce si cení třetího místa mezi dvoukolkami na RZ Troják kde byl poražen pouze Jean-Josephem a Grzybem.

Poslední soutěží absolvovanou s felicií, tedy rally Vsetín Míra opět vyhrál svoji třídu a ve skupině A skončil na skvělém druhém místě.

Tolik k letošnímu učinkování posádky a teď pár slov Míry Březíka co očekává od svezení s Fabií Kit Car na Pražském rallysprintu.

"Na Prahu si žádné cíle nedáváme o výsledek až tak nejde, jen chceme vyzkoušet fábii a hlavně zjistit jestli umím s autem vůbec jezdit. Felície je už odzkoušená a je to spíš hračka od které už vím co po mě chce. Fábie má skoro dvojnásobně takový výkon a je to prakticky vůz kategorie S1600. Má také sekvenční převodovku se kterou sem ještě nikdy nejel. Uvidíme jak nám to s autem půjde ale na 40km se toho moc nenaučíme."

Foto: www.auto-news.cz, Roman Hanák, Würth Partr Rally Vsetín 2007

Vytisknout

Diskuze: I druhá Fabie Kit Car v Praze má svého jezdce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Vicemistr světa bude učit řídit novou hvězdu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud