Jänner rally: Valoušek kraluje, Fin útočí

Marek Šteigr, 4. ledna 2008, 14:14 Google+

Zatím celkem suverénním způsobem ovládá letošní ročník Jänner rally Pavel Valoušek. Dokazuje tak, že ani po delší závodnické pauze jezdit nezapomněl. Druhý je Fin Janni Paasonen. Oba jedou na Lancerech EVO IX.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jänner Rallye (AUT)

Jänner Rallye (AUT) | foto: www.iq-jaennerrallye.at

Sdílejte článek

V rakousko - českém příhraničí mají jezdci za sebou v těchto chvílích pět odjetých rychlostních zkoušek. Tři z nich vyhrál Valoušek, dvě pak Fin Janni Paasonen. Celkově je ve vedení soutěže Valoušek s náskokem 30,5 sekundy před Finem.

Velkým favoritům soutěže Pechovi a Baumschlagerovi patří třetí respektive šestá příčka. Pech na tří pozici ztrácí 40,6 vteřiny. Za ním následují místní pekař Ernst Haneder a Franz Wittmann. Jejich ztráta na Pecha je však minimální a počítá se v řádech vteřin. Na šesté místě pak jede již zmiňovaný Baumschlager. Všichni tito jezdci jedou s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.

Nejrychlejším jezdec s vozem S2000 je na osmém místě jedoucí Andreas Waldherr s VW Polem S2000. Dalším jezdcem s dvoutisícovkou je na desátém místě Jaromír Tarabus s Fiatem Punto S2000. Ten na vedoucího Valouška ztrácí minutu a jednadvacet vteřin.

České posádky zatím v Rakousku příliš nezáří. Kromě vedoucího Valouška a třetího Pecha jsou ostatní jezdci na produkčních autech až ve druhé desítce pořadí. Za zmínku ještě stojí sedmnáctá pozice „starého pána“ Stiga Blonqvista. Mistr světa z roku 1984 jede s velmi obstarožním Lancerem třetí evoluce. Přesto i vzhledem k věku jezdce i vozu poráží veteráni mnohem mladší jezdce i techniku.

Dnes ještě na jezdce čeká sedm rychlostních zkoušek. Po jejich odjetí na našich stránkách najdete shrnutí celé dnešní etapy.

Výsledky po pěti odjetých zkouškách naleznete zde

Vytisknout

Diskuze: Jänner rally: Valoušek kraluje, Fin útočí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Dakar

Potvrzeno - Rally Dakar 2008 zrušena!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud